Stara Gwardia
|
|
Czy ty pracujesz w wolontariacie czy na etacie?
Bo jeśli w wolontariacie to się nie dziwię, że jesteś zniecierpliwiona wysłuchiwaniem problemów związanych z ustawą śmieciową ale jeśli masz płatną posadę to łaski nie robisz, ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mamamarta - ![]() Z pewnością Koroncia będzie jutro jeszcze bardziej opryskliwa dla interesantów - bo sprawa z sukienką nie wychodzi po jej myśli. Koroncia - tiul i koronka. Przecież już to wiesz. Dostałaś odpowiedzi na wszystkie pytania, na które można było odpowiedzieć. Coś jeszcze poza fochami? Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Prawnikowi za każdą poradę płaci się ciężkie pieniądze. Tak że żadnej roboty za nas nie odwalają.
Jest tyle darmowych porad na tym forum że kilka tomów by z tego wyszło. Wystarczy poszukać. Żadna z dziewczyn nie dostała ani grosza za wiedzę i czas poświęcony na odpowiedzi. Czego nie można powiedzieć o wspomnianych przez Ciebie prawnikach... --- Ostatnio edytowane 2013-12-03 17:34:32 przez mamamarta --- --- Ostatnio edytowane 2013-12-12 11:42:10 przez mamamarta --- --- Ostatnio edytowane 2013-12-12 11:43:06 przez mamamarta --- ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no tak-urzedy
siedzenie i picie kawusi,nic poza tym ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ale do siedzenia i picia kawusi nieodzowną jest odpowiednia bielizna, żeby się nie nabawić odparzeń...
W końcu to jednak całe 7,5 godziny dziennie... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
|
|
W sprawie urzędników głos obrony: może jeszcze w niektórych urzędach obowiązują standardy rodem z poprzedniego ustroju.. Jednak w większości urzędów już mamy nową modę: czyli najlepiej, aby praca rozpisana na dany dzień, była wykonana jeszcze przed 7:30, trudno zejść na ustawową przerwę śniadaniową, nie wspominając już o kawie. Jak jesteś zaradny i przyjdziesz wcześniej do pracy, by zrobić sobie rzeczoną kawę do termo-kubka, to może o 15:00 ją wypijesz... Petenci widzą tylko to, co chcą widzieć. I nieustające , rzucane żartem lub całkiem serio : napiszę skargę...,
Oczywiście zależy od wydziału. Pozdrawiam Panie Urzędniczki PS : sukienka fajna, nie masz znajomej, która trochę szyje, z którą mogłabyś podejść do sklepu z materiałami, i która mogłaby Ci doradzić? Mona liczyć też na łut szczęścia, że pani w sklepie będzie się znała... Można też zagadnąć napotkaną w sklepie klientkę, może okazać się krawcową i doradzi Ci. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziewczyny pomocy!
Córka wróciła dziś do przedszkola po chorobie i właśnie się dowiedziałam, że jutro mają jasełka i na gwałt potrzebuję „stworzyć” strój gwiazdki = potrzebna mi biała długa sukienka. Najłatwiej chyba będzie mi uszyć spódnicę z półklosza i doszyć ją do białego podkoszulka, trochę powyżej talii. Z jakiego materiału to uszyć? Ponieważ to strój na jeden raz więc odpadają wszystkie drogie "ślubne" tkaniny. Czego szukać, żeby w miarę łatwo było to uszyć ze skosa (niestety jeszcze nie doczekałam się nowej maszyny i dysponuję tylko starym łucznikiem), a potem trzymało choć odrobinę fason? A może macie jeszcze jakiś zupełnie inny pomysł? --- Ostatnio edytowane 2013-12-11 14:18:58 przez poducha --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Może zdjęcia podpowiedzą Ci, jak prosto zrobić strój na jasełka (mało czasu) - proponuję ubrać Córkę na biało (w to, co masz) i do tego opaska z gwiazdką, i przestać płakać w "poduchę", to znaczy martwić się.
![]() gwiazdka jasełka Fides --- Ostatnio edytowane 2013-12-11 15:14:34 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ani nie płaczę, ani nie martwię się
![]() Po prostu chcę jej to uszyć ![]() W googlach już przeglądałam. Opaskę zrobiłam jej z innej opaski - akurat miałam taki cienki srebrny łańcuch choinkowy z gwiazdkami. Niestety nie mam białej spódnicy, a nie puszczę jej w samych rajstopach. Mam nadzieję, że w sklepie coś mi doradzą... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trzymam w takim razie kciuki za szycie.
Fides |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.