Świeżynek
|
|
WITAM WSZYSTKICH.
Kochani mam problem strasznie podoba mi się kamizelka i chciałabym sama ją uszyć ale nie mam pojęcia jak to zrobić Jest tu ktoś kto pomoże mi z tym? Bardzo bym prosiła ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam,najprościej to by było znależć wykój w Burdzie,albo innej mądrej książce dopasować rozmiar wykroić i szyć.Wydaje mi się że jesteś moją imienniczką HONORATKO.:Jeśli umiesz choć trochę szyć to sobie poradzisz.
![]() --- Ostatnio edytowane 2011-02-15 20:28:15 przez honia --- |
|
Świeżynek
|
|
No niby potrafię szyć ale jak patrze na te wykroje to normalnie nie wiem od czego mam zacząć jakaś masakra aż wstyd się przyznać
![]() W tej Burdzie są duże rozmiary?Bo chciałabym coś dla mamy uszyć na urodzinki jakąś kamizelkę i spodnie a nigdy nie przeglądałam tej książki i czasopisma...dodam że mama ma rozmiar 52 |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
co do wyboru właściwego rozmiaru: najlepiej jak obmierzysz Mamę i porównasz z tabelką Burdy. Obejrzyj Burdę Duże Jest Piękne (kilka numerów) - tam powinien być większy wybór modeli
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
No jak nie bardzo orientujesz się w szyciu, to radzę wybrać jakąś bez podszewki.
Ja szyłam kamizelkę na podszewce na zajęciach w szkole i to nie takie proste, jak się chce na prawdę dobrze to zrobić. ![]() ________________________________________________________
'Czasu oszukanie każda próba dla mnie klęską...'
http://szyjenobotolubie.blogspot.com |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.