Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3 >

Stara Gwardia
I ma 850% poliestru (ale myślę,że sprzedawca to poprawi) :D
Na to nie zwróciłam uwagi :rotfl:
Mistrzyni Krawiectwa
Mnie to wygląda na lycrę z dodatkiem elastanu...
Sam elastan inaczej się układa - nie tworzy takich drobnych fałdek.
Powiem ci, że te zdjęcia nie oddają w rzeczywistości materiału. Jak już pisałam w poście wyżej, zamówłam próki (malutkie takie 4x4cm) i te próbki mnie zachwyciły. Rzeczywiście-patrząc na zdjęcie, też sądziłam, że to zwykła dzianina (co najwyżej jakiaś odmiana punto). Jutro zrobie fotki tych próbek, może będzie lepiej widać strukturę materiału.

A czy trzeba go obrzucać i wykonywać podłożenia?

--- Ostatnio edytowane 2013-12-13 22:12:46 przez agaaffek ---
Mnie to wygląda na lycrę z dodatkiem elastanu...
Sam elastan inaczej się układa - nie tworzy takich drobnych fałdek.
Powiem ci, że te zdjęcia nie oddają w rzeczywistości materiału. Jak już pisałam w poście wyżej, zamówłam próki (malutkie takie 4x4cm) i te próbki mnie zachwyciły. Rzeczywiście-patrząc na zdjęcie, też sądziłam, że to zwykła dzianina (co najwyżej jakiaś odmiana punto). Jutro zrobie fotki tych próbek, może będzie lepiej widać strukturę materiału.

A czy trzeba go obrzucać i wykonywać podłożenia?

--- Ostatnio edytowane 2013-12-13 22:12:46 przez agaaffek ---
No właśnie-nie. Nie strzępi się. Zastanawiam się, jakby wyglądała ta tkanina obrzucona ściegienm rolującym na overloku. W dotyku jest jak cieniutka gąbeczka, taka miła, delikatna.
Mistrzyni Krawiectwa
Może elastan? Albo lycra z dodatkiem elastanu?

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Krawiec-Filozof
Moje zimówki rowerowe wyglądają tak:
wewnątrz mają przytulną, puchatą powierzchnię, jakby polar z dłuższym włoskiem, a z zewnątrz są gładkie i śliskie, z lekkim połyskiem.
Są w dotyku grube i mięsiste, ale w ogóle nie są sztywne.
Są też lekko przewiewne, ale po krótkiej rozgrzewce to akurat bardzo dobra ich cecha, bo inaczej bym spłonął... :)
https://www.facebook.com/Zibiasz

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Dostałam bzika na punkcie tego materiału :D. Prawdopodobnie jest to taki materiał: http://allegro.pl/dzianina-scuba-pianka-nurek-i3789914906.html Już o nim pisałam w innym wątku. Moja siostra ma spódnice (chyba z H&M-u) uszytą z takiego materiału. Tylko ten z linka wyżej jest chyba ciut cieńszy. U tego sprzedawcy można sobie zamówic próbki (3zł). Ja dwa dni temu dostałam taka próbkę. Materiał to elastyczna dzianina, mięciutki, przyjemny i właśnie taki lekko gąbczasty. Po nowym roku zamówie sobie i jakąś kiecunie wyprodukuje.
Na all jest jeszcze chyba dwóch sprzedawców, którzy maja ta tkaninę. To jakaś nowość.

--- Ostatnio edytowane 2013-12-13 21:37:58 przez evcia1 ---
Mi to nie wyglada na neopren :nie: , na niektórych zdjeciach widać splot, a neopren nie ma splotu :-S , no i piszą, że dzianina...
Świeżynek
tak, ten materiał miał widoczny splot jednak przypominał gąbkę. Evcia1, a powiedz mi jak gruby jest ten materiał, do którego podałaś link z allegro? Bo kolory są cudowne!!!
Stara Gwardia
tak, ten materiał miał widoczny splot jednak przypominał gąbkę. Evcia1, a powiedz mi jak gruby jest ten materiał, do którego podałaś link z allegro? Bo kolory są cudowne!!!
Materiał ma grubość 1mm, jest miękki i elastyczny. Na pierwszym zdjęciu jest sukienka uszyta z takiego materiału (tego z linka). Znalazłam na all (to nie moje zdjęcie/zapozyczone). Widać jak materiał się układa.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
A rozciąga się ona i jeśli tak to ile?
Stara Gwardia
A rozciąga się ona i jeśli tak to ile?
To jest elastyczna dzianina. Szara próbka ma szerokośc 5cm, rozciągnia się ok.0,8cm. Ale to mała próbka, im większy kawałek, tym bardziej go naciągniesz. A co chcesz z tego uszyć?

3 strony: < 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.