Stara Gwardia
![]() |
|
Cześć! Potrzebuję Waszej nieocenionej pomocy, bo sama już wykorzystałam wszystkie znane mi sposoby (albo tak mi się wydaje). Szyję sukienkę z dzianiny - dość miękkiej i średnio-grubej (raczej cieńszej niż grubszej). W zasadzia szyję to zbyt dużo powiedziane, bo nie jestem w stanie przeszyć ani kawałeczka - w ogóle nie łapie dolnej nitki. Nie jestem w stanie zrobić więcej niż 2 wkłucia igły. Po drugim wkłuciu mam już zablokowane szycie, nitka z bębenka wystaje nieruszona, przez dziurkę pod igłą przewleczone jest jedna nitka, której oba końce wystają na zewnątrz (rany, ktoś rozumie w ogóle, o czym piszę?)
Próbowałam: - sprawdzenie, czy nitki są dobrze nawleczone, - zmiana igły (zaczęłam z iglą do dzianin z kulką, zmieniłam na nową) - szycie przez papier - zmiana naprężenie nici górnej na mniejsze - zmiana naprężenie nici górnej na większe (po tym zabiegu byłam w stanie zrobić z 5 wkłuć igły - delikatne obniżenie mocowania igły - zmiana igły na igłę do stretchu - przeszukanie tego forum (mogłam coś przoczyć...) Powyższe czynności nic nie dały ![]() Macie pomysł, co mogę zrobić, żeby się udało? Pomożcie, proszę... --- Ostatnio edytowane 2014-01-02 11:09:58 przez magdiczka --- ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
zszywaj overlockiem 4 nitkowym jak masz
zaloz plytke sciegowa taka z dziurka tylko na igle a igla dobrze zalozona a zaloz inna grubosc igly i moze nici za grube ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Roksanitko, jesteś wielka!
Overlocka i tej innej płytki ściegowej nie mam, ale zmieniłam górną nitkę na sporo cieńszą i szyje!!! Dziękuję!!! ![]() ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
prosze ![]() pochwal sie jak skonczysz ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.