Świeżynek
![]() |
|
Bardzo proszę o pomoc, kupilam na Allegro bokserke która jest sporo za ciasna
Pytanie moje brzmi: czy mozna jakos sensownie ja poszerzyc? Nie chce jej oddawac bo jest sliczna, niestety nie ma wiekszego rozmiaru Dziekuje za odpowiedz |
|
Administrator
![]() |
|
Szwy boczne bokserki zapewne są zszyte na overlocku razem więc nie ma zapasu żeby choc trochę poszerzyć bluzkę. Jedynym sposobem jaki przychodzi mi na myśl to:
- przeciąć bluzkę na szwach bocznych - dokupić kawałek dzianiny/trykotu w podobnym bądź kontrastowym kolorze - wszycie odpowiedniej szerokości trykotu w szwy boczne bokserki co ją tym samym poszerzy Ktoś ma jeszcze jakiś inny pomysł? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
oo, wlasnie o czyms takim myslalam
moze to byc guma? nie bedzie problemu z wszyciem jej po bokach? |
|
Administrator
![]() |
|
Myślę, że tak byleby guma nie była zbyt gruba. Nie wiem czy bokserka jest z grubszej dzianiny czy z cieńszej. Wiesz po zszyciu gumy z materiałem szew może się "falować". ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
bokserka jest raczej z cienkiego materialu, w takim razie poszukam cienkiej szerokiej gumy
![]() dziekuje bardzo za pomoc ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
No ja też myślę żeby jakieś kliny (wstawki) w szwy boczne wstawić ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
'Czasu oszukanie każda próba dla mnie klęską...'
http://szyjenobotolubie.blogspot.com |
|
Świeżynek
![]() |
|
Można poszerzyć bokami , z jednolitej tkaniny tworząc jako lampas po bokach.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Wiesz, wydaje mi się, że fajnie mogłoby wyglądać , gdybyś wszyła po bokach drobny tiul, koronkę albo szyfon
![]() ![]() Sorry, za offtop, ale nie mogłam się powstrzymać ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.