22 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
matrioszka napisał w dniu 2014-01-10 12:23:07:
w sumie na dobrą sprawę gender nawet nie jest ideologią... Przepraszam pomyliłam sie we wklejaniu, to czym jest? ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
matrioszka
Czy jakieś prace na temat gender mówią o tym, że płeć kulturowa ma się zatrzeć? Cały czas szukam materiałów, nie popre sie niestety materiałami, tylko tym co usłysze w audycjach, lub YouTube. brak mi czasu na zbieranie. Mogę polecić Księdza Dariusza Oko i jego wykłady o gender. On studiował przez kilka lat w wielu krajach i zetkną sie z gender które juz w szkołach funkcjonuje. media robią szum na wiele tematów, warto wtedy dowiedzieć sie co sie dzieje w sejmie, nad czym debatują i co chcą przegłosowac, bo robią to po to zeby odwrócic uwagę społeczeństwa. a co do gmo, to to jest sama chemia, ale nie bedę sie wgłębiać. --- Ostatnio edytowane 2014-01-10 16:10:27 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Gender to płeć. A w sensie używanym tutaj to nauka o płci, o zachowaniach związanych z płciowością i o stereotypach z tego wynikających, zjawiskach socjologicznych, etc.
W Polsce robi się z tego połączenie wojującego feminizmu z inwazją homoseksualizmu, ateizmu, liberalizmu i wszystkiego co jest inne, albo niesłuszne w oczach doktryny katolickiej - to oczywiście żart, ale niestety tak to wygląda z daleka. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ostatnio rejestrowałam się na platformie polskiego czasopisma naukowego i w rubryce gender miałam do wyboru F, M lub other. Szczerze się zastanawiałam czy właśnie tego "other" nie zaznaczyć.
I przy okazji stronniczo: http://www.historiasztuki.com.pl/strony/020-00-01e-ANTYKULTURA-GENDER.html ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Dokładnie o to chodzi w ideologii gender. Głównym motywem przewodnim jest zatracenie różnic płci już we wczesnym dzieciństwie w celu zaszczepienia jakichkolwiek zahamowań seksualnych w późniejszym życiu młodego człowieka.
Wiem, że wielu ludzi twierdzi, że to nieprawda, ale jest jak jest i nic tego nie zmieni. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wojtku, szycie przez CIebie sukienek nie ma nic wspólnego z gender ![]() ![]() Szyj i wklejaj zdjątka, bo fajnie sie na Twoje dzieła patrzy i wzdycha ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
WIkipedia
Ideologia jest to powstała na bazie danej kultury wspólnota światopoglądów, u podstaw której tkwi świadome dążenie do realizacji określonego interesu klasowego lub grupowego albo narodowego. Mianem ideologii określa się każdy zbiór uporządkowanych poglądów – religijnych, politycznych, prawnych, przyrodniczych, artystycznych, filozoficznych – służących ludziom o tożsamych poglądach do objaśniania otaczającego ich świata. Społeczną funkcją ideologii jest artykulacja celów aktywności i dopuszczalnych sposobów ich osiągania oraz motywacja ich zasadności względami uznawanymi za wyższe niż jednostkowy interes (wizja rzeczywistości + system wartości + dyrektywy praktycznego działania[1]). Zapotrzebowanie na ideologie wynika z właściwego ludziom poszukiwania odpowiedzi na pytania o sens i sposób istnienia ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niteczko, obawiam się, że NSA "podsłuchuje" nas wszystkich.
Wojtku, Ty jesteś wysokiej klasy fachowcem i magikiem igły, a gender, co komu do tego ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() |
|
Unia Europejska zrobiła sobie u nas taki punkt zbytu na swoje towary, gender ogłupi bardziej Polaków i bedą nam wciskać wszystko ________________________________________________________
22 strony: < 1 2 3 4 5 6 7 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.