Wersja do druku

Świeżynek
Witajcie!
Mam na imię Joanna, 28 wiosen na karku i dyplom technika technologii odzieży w szufladzie. Niestety, niechlubny ze mnie przykład, że dyplom krawcowej nie czyni.
Do wyboru technikum o takim a nie innym profilu zadecydowała fascynacja moją babcią, najlepsza krawcowa świata. Do dziś przechowuje w pamięci szyte książeczki i zeszyciki, mini fartuszki będące kopiami jej fartuszka, zabawy guzikami i maskotki uszyte z resztek materiałów. Szkoła nie spełniła moich oczekiwań, nauczycielki więcej czasu spędzały na ploteczkach niż razem z nami w pracowniach. Zajęcia się zaliczało i o nich się zapominało.
Nie udało mi się jednak i w mojej puli genów zabrakło tej naturalnej zdolności którą posiadała moja babcia.
Szkołę skończyłam, zaczęłam studia w całkowicie innym kierunku i zapomniałam o szyciu.
Nie na długo ;)
Ostatnio cały czas coś przerabiam, poprawiam, dekoruję. Spędzam godziny przeglądając polskie i zagraniczne blogi i kanały yt szyjących i zazdroszczę. Postanowiłam odświeżyć swoje dziecięce fascynacje.
Z początku przeprosiłam się z staruszkiem Łucznikiem, jednak zabiłam go. Podjęłam decyzję o zakupie nowego dziecka i kilka dni temu wyszłam ze sklepu z wielkim kartonem i z jeszcze większym uśmiechem.

Pozdrawiam wszystkich fascynatów szycia!

Joanna
Stara Gwardia
Witaj:)
A jak to nowo nabyte dziecko ma na imię?
Świeżynek
Nadano mu imię Singer 4210 ale mówię do niego Moje Maleństwo ;)
Witam!
Stały Bywalec
Witam:)
Witam Joasiu 1212 na naszym Forum !
Wydaje mi się, że jak chociaż kiedyś otarłaś się o krawiecką branżę, to możesz szybko wrócić. Fajnie ,że masz nowe dziecko, czyli maszynę, bo to jest podstawa do szycia.
Życzę Ci , abyś mogła wznowić szycie, a napewno odnajdziesz się w tej pięknej dziedzinie. Próbuj, szyj,pruj, praktyka zawsze jest potrzebna.
Powodzenia......
Mistrz Krawiectwa
Witam Joasiu 1212 na naszym Forum !
Wydaje mi się, że jak chociaż kiedyś otarłaś się o krawiecką branżę, to możesz szybko wrócić. Fajnie ,że masz nowe dziecko, czyli maszynę, bo to jest podstawa do szycia.
Życzę Ci , abyś mogła wznowić szycie, a napewno odnajdziesz się w tej pięknej dziedzinie. Próbuj, szyj,pruj, praktyka zawsze jest potrzebna.
Powodzenia......

--- Ostatnio edytowane 2014-01-15 23:18:05 przez Wojtek ---

--- Ostatnio edytowane 2014-01-15 23:18:30 przez Wojtek ---
Krawiec-Filozof
Zawsze twierdziłem, że to nie szkoła uczy zawodu. Wręcz błędem czasami jest pójście do szkoły o wymarzonym profilu, bo tylko potrafi zniechęcić.
Szkoła uczy masy nieprzydatnych rzeczy, za to przydatnych - ledwie garsteczkę. I to też nie do końca aktualnych...

Ale dobrze, że dusza Ci nie pozwoliła zapomnieć! To dobrze rokuje! :)

Witaj w małpim gaju! :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Witam Cię serdecznie! Myślę, że wiadomości i umiejętności zdobyte w TO mimo wszystko się przydadzą.
Życzę zadowolenia z Maleństwa!
Świeżynek
Witam Cię serdecznie! Myślę, że wiadomości i umiejętności zdobyte w TO mimo wszystko się przydadzą.
Życzę zadowolenia z Maleństwa!
Witam!
Nie przekreślam całkowicie wiedzy zdobytej w TO. Jednakże już po pobieżnym przewertowaniu forum dowiedziałam się więcej na temat szycia niż czasami na zajęciach ;)
pozdrawiam!
Stara Gwardia
Witaj:)
Przecież to praktyka czyni mistrza :) A dodatkowy "zastrzyk" w postaci wiedzy zawsze się przyda : ten bardzo praktyczny z Forum:okok:,i ten z TO też:)
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.