Administrator
![]() |
|
Koleżanka zleciła mi przerobienie dekoltu w sukience z eko-skóry/skaju (zwał jak zwał). Obecnie dekolt jest mały i mocno przylegający. Koleżanka chcę żeby był "w szpic". Sukienka nie ma podszewki. Boję się zniszczenia więc wolę się poradzić naszych forumowych fachowców ![]() Po wycięciu kształtu dekoltu co mam dalej robić? Co radzicie? ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja bym w kolorze tego materiału wykroiła podłożenie dekoltu i podszyła dekolt. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Susanno napisz jak jest wykończony ten mały dekolt????Może ten nowy wykończyć tak samo???No i musisz mieć stopkę teflonową.
|
|
Administrator
![]() |
|
No więc obecnie dekolt jest obszyty podszewką tz. cały przód sukienki jest na podszewce. Koleżanka nie chce podszewki bo podnosi sukienkę do góry.
Kurcze nie mam teflonowej stopki ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
popieram anistach
jeśli bedziesz szyła tak żeby eko skóra była od spodu a materiał pod stopką to nie potrzebujesz teflonowej stopki ja nawet naturalną skórę szyję używając zwykłej stopki bo jakoś teflonowa mnie drażni, tylko pilnuję żeby obie warstwy skóry szły równo i lekko ciągnę z drugiej strony bo "hamuje" na skórze czy zamszu --- Ostatnio edytowane 2011-03-04 17:51:20 przez wikuniakwl02 --- ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Uff wikunia dzięki ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
normalnie fizeliną tylko uważaj żeby nie rozciągnąć eko skóry przy prasowaniu, najlepiej robić przykładając tylko żelazko, na wszelki wypadek przez wilgotną szmatkę ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.