Świeżynek
![]() |
|
Witam!
Szyję od całkiem niedawna, mam za sobą dwie plisowane spódniczki i bluzeczkę. Tym razem chciałam uszyć sobie sukienkę, lecz nigdzie nie mogłam znaleźć takiego wykroju... Cóż, sukienka jest dość nietuzinkowa, aczkolwiek bardzo zależy mi na jej uszyciu. Przeszukałam różne wykroje na stronie internetowej Burdy, ale nie znalazłam nic podobnego i już jestem lekko podłamana... I tutaj pytanie - czy ktoś może nie jest w posiadaniu bądź nie wie, w której Burdzie znalazłby się wykrój do podobnej sukienki? Jeśli chodzi o dół to podpasowałabym sobie ją sama, bo wątpię, że ktoś chodzi w takich cudach po ulicy ![]() Gorąco pozdrawiam i z góry dziękuję ![]() ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
w ktorejs burdzie bylo cos podobnego ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie wiem dlaczego, ale mi sie to kojarzy z tym wykrojem na papavero, tlyko dopasować i wyciąć górę.
http://papavero.pl/wykroje-do-pobrania/751-gotowy-wykroj-letnie-kimono.html ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niewykonalne raczej w takiej formie. Trzebaby albo zrobić:
1. szew w pasie i dół doszyty z połowy koła, lub 2. szew przez cały przód (na dole też), lub 3. zaszewki a'la gorsetowe pionowe w górnej części i dół szerszy ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Według mnie to raczej szwy dopasowujące biust i sięgające do bioder. Nie zaszewki, tylko szwy formujące.
W takiej formie, jak ta na obrazku - to tylko spandex. Ale to jest buraczane... ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przepraszam, ale zdjęcia nietuzinkowe, mój mąż aż oczy wywalił ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
No to teraz nie ma wyjścia - musisz zapuścić uszy! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Hłe, hłe! A ogonek? ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Uszy i ogonek również mam zamiar sobie zrobić
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z całym szacunkiem ![]() ![]() I tak już poważniej i " profesjonalnie" to też uważąm ,że dopasowanie do sylwetki szwami.Zaszewki po pierwsze nie dadzą tego efektu i nie będą dobrze wyglądać przy tak wykończonym dole.I oczywiście góra powinna być całkiem dobrze dopasowana i podkreślajaca biust i talię. --- Ostatnio edytowane 2014-02-05 22:15:59 przez magnez33 --- --- Ostatnio edytowane 2014-02-05 22:20:30 przez magnez33 --- ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.