Wersja do druku

Świeżynek
Przejrzałem instrukcję i nie znalazłem odpowiedzi a i google nic sensownego nie zasugerowało więc...
Czy przed naciśnięciem wajchy do szycia wstecz należy przestać szyć, nacisnąć wajchę, zacząć szyć, skończyć, puścić wajchę czy też wajchę wciska się i puszcza podczas szycia? Pytanie może banalne lecz w praktyce naciśnięciem nieodpowiedniej wajchy w nieodpowiednim momencie kilkukrotnym można niezłych szkód narobić :)
Pogromca spamerów
podczas szycie sie wajchuje
a jesli juz zatrzymasz maszyne i wtedy chcesz wsteczny,to igla powinna byc u gory
jak bedzie wbita w material (zalezy jeszcze jaki),to mozesz igle zlamac,a co gorsze popierniczyc chwytacz
Stara Gwardia
Proponuję przećwiczyć na kawałku materiału. Ale nie zwracałam uwagi czy wbita igła, dzięki roksi:ostr:

--- Ostatnio edytowane 2014-02-13 09:18:14 przez Niteczka82 ---
Dziękuje za odpowiedź. Z wajchą się domyśliłem, że coś mogę uszkodzić lecz o wyciąganiu igły nigdy bym nie pomyślał. Producent nie wpadł, by napisać o tym w instrukcji.

--- Ostatnio edytowane 2014-02-13 23:38:51 przez td ---
Świeżynek
Tylko teraz się zastanawiam... skoro można wajchę naciskać w dowolnym momencie, to czy podczas szycia nie zdarzają się takie momenty, że igła jest wbita a wajchę właśnie wtedy naciskamy lub puszczamy?
Pogromca spamerów
zdarzają
ale jak zaczynasz szyć i kończysz nie masz aż takiej prędkości,żeby igła poszła,chyba że to gruby szew nogawki jeansów

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.