Stara Gwardia
![]() |
|
A jaką maszyną szyjesz? ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dagmara torebki są cudne. Są bardzo profesjonalnie uszyte (aż Ci zazdroszczę umiejętności-ja chyba bym tak nie dała rady).Moje serce skradła ta piękność:
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
"Szyję" na privilieg, ale marzę o takiej, która faktycznie będzie to robiła...
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Do większości mam porobione szablony, jeśli ktoś jest zainteresowany to chętnie prześlę, wiem że ciężko o wykroje torebek
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ta na środku to mój faworyt. Lubię takie ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Super torebki,bardzo ładnie wykonane.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Aktualna praca, jeszcze nie skończona, ale już mogę pokazać
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dagmara jakich nici używasz do szycia skór?
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
ARIADNY TYTAN 60(opór kolorów na rolach po 1000m) lub AMANDY GABOR 60
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ja mam na temat nici GABOR jak najgorsze zdanie;
są źle skręcone, rozwłókniają się w trakcie szycia i powodują częste zatrzymania z powodu rozplecenia omotki. ![]() Zdecydowanie wolę ARENA, tylko trochę grubsze - 100-80. Być może zależy to trochę od maszyny, ale z nićmi Gabor mam same złe doświadczenia... Jak to są nici do skóry - to ja jestem Koreańczyk... A poza wszystkim - są strasznie sztywne. To wróży pękanie szwów przy zmianach wilgotności otoczenia. Ale nie z powodu rozerwania nici, tylko przerwania skóry "żelazną" nicią. Prawdopodobnie w torbach nie występują aż takie naprężenia, jak na tylnym szwie spodni, ale - tak czy owak - to nie są dobre nici. Narwałem się swego czasu na nie, jak szczerbaty na suchary i leżą do dzisiaj odłogiem, aż przyjdą po nie archeolodzy... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.