Świeżynek
|
|
Witam, jestem kompletnym laikiem jeżeli chodzi o branżę krawiecką a chciałbym wspólnie z kolegą stworzyć własne koszulki. Już raz to zrobiliśmy, ale było to w wieku licealnym i jakościowo nie były najlepsze (Po prostu gotowe kupione koszulki i nadruk
![]() a) Materiałów (skąd wziąć i ile mi tak naprawdę potrzeba) b) Dobrania odpowiedniego kroju i wycięcia elementów koszulki z materiału c) Panią od przeszycia mam, powiedziała, że chciałaby 10pln od przeszytej koszulki + metki. Czy to duża cena?(Powiedziała również, że sama organizuje sobie przędze). POMOŻECIE? --- Ostatnio edytowane 2014-02-18 20:43:15 przez buller --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oj to szalenie proste. idzie się do pierwszej z brzegu (no może niekoniecznie) drukarni reklamowej, mówi się o co chodzi. Oni zawsze mają jakieś koszulki do nadruku (te lepiej prosperujące 3-5 a nawet więcej wzorów) zamawia nadruk i płaci.
Naprawdę nie warto się bawić w szycie, chyba że to jakiś unikatowy model z cięciami wszywkami i innymi bajerami. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
POMOŻECIE? - dobre, dobre, ![]() G. ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Zgadzam się w pełni z Agą - lepiej, sprytniej i taniej będzie kupić koszulki w hurtowni. I to nie jakiś chiński felajz, tylko porządne, renomowanej marki. Mamy tu już obtupanych parę takich miejsc i możemy na nich polegać, a kwestia samego nadruku - jest kilka opcji. Do wyboru.
Może też wchodzić w grę malowanie odręczne, jeżeli zależy Wam na oryginalności i niepowtarzalności. ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
|
|
A co jakbym chciał zrobić koszulkę która będzie np. w połowie biała a w połowie czarna? Wie ktoś może gdzie zorganizować koszulki farbowane według własnego wzoru?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.