Świeżynek
![]() |
|
Mam pytanie jak w tytule...
Mam wizje bardzo prostej i raczej nie spotykanej w ślubnych salonach sukienki... Jednak kuzynka nastarszyla mnie przesądem, który mówi, ze to zła wróżba.... Życie pewnej znajomej to w pewnym sensie potwierdza... I choć z reguły nie wierze w takie rzeczy to jednak szukam wsparcia... Któras z Was szyla własna suknie ślubna? I jest w udanym, zdrowym małżeństwie? ________________________________________________________
mój blog: http://missprecision.blogspot.be/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aby małżeństwo było szczęśliwe i udane przez suknie ślubną??????????? Przyznam że większej bzdury nie słyszałam. W ogóle wszystkie zabobony to kompletna bzdura aż dziw ze dorośli i rozumni ludzie stwarzają sobie takie rzeczy , chyba tylko po to żeby mieć więcej problemów. Jak wierzysz w taką rzecz, to te które brały ślub w sukniach kupionych powinny mieć udane małżeństwo . Sama widzisz że to bez sensu. ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
zgadzam się z ITĄ
same zabobony,to tak samo jak przechodzenie pod drabiną albo jak czarny ko drogę przebiegnie ja szyłam i żyje ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Zabobon. Sama szyłam swoją suknię i jakoś nieszczęścia nie widzę. Jesteśmy już ponad pełnoletnim małżeństwem. Czasami Mżonek mnie wkurza, czasami ja Jego, czasami wkurzają nas nasze dzieci, czasami my wkurzamy dzieci ale bilans i tak wychodzi na plus, bo to bardzo dobry człowiek ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
GacKu udane małżeństwo naprawdę nie zależy od tego czy ktoś szył swoją suknię ślubną czy nie ![]() ![]() ![]() Spokojnie uszyj sobie suknię ślubną taka jaka Ci się marzy i absolutnie NIE WIERZ w przesądy. Też miałam w planach uszycie sobie sukni ślubnej ale gdy wpadła mi w oko pewna sukienka to wiedziałam, ze sama nie dam rady i zleciłam to krawcowej. A tak to bym też sobie uszyła i miała gdzieś przesądy i zabobony (tym bardziej jeśli jesteś osobą wierzącą i bierzesz ślub kościelny). ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
a ja myslalam ze zyjemy w XXI wieku w ktorym to gusla i zabobony nie maja juz prawa bytu
![]() ![]() Nie wierz z zadne wyrocznie i glupie rady, bo szczesliwosc malzenstwa nie zalezy od osoby, ktora szyla sluba suknie.....wiec do dziela i koniecznie sie tu nam pochwal jak juz sukienka bedzie gotowa ![]() pozdrawiam Masza |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jest na naszym forum Manuskrypt, która szyła dla siebie z pomocą mamy sukienkę na ślub ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Kobieto, wszystko zależy od nas!
Siadaj i szyj suknię, Twoją wymarzoną, najpiękniejszą ! Swoją suknię też szyłam. 11 lat temu. A szczęśliwy związek? Szczęście dla każdego ma inny wymiar. Szczęśliwy związek to ciężka praca u podstaw ![]() Życzę Ci więc wszystkiego szczęśliwego ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak się umie i chce, to można.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuje za odpowiedzi ![]() ![]() ________________________________________________________
mój blog: http://missprecision.blogspot.be/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.