Stara Gwardia
![]() |
|
Małzonek pyta żonę:
- Co to jest: długie, czerwone i często staje? - Ty świntuchu! - woła oburzona kobieta. - Alez kochanie ... to tramwaj!!! - śmieje się mąż. Wieczorem, małżeństwo idzie na imprezkę. Zona postanowiła zabłysnąc w towarzystwie i opowiedzieć dowcip,zadaje pytanie: - Co to jest: długie, czerwone i często się pręży? Mąż stojąc obok ,przygląda się całej sytuacji i ściszonym głosem mówi do kolegi: - Ciekawy jestem, jak ona z tego... tramwaj zrobi....???... ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Gazda staje przed sądem pod zarzutem zabójstwa niejakiego Jaśka od Zagatów, któremu to miał - według sądu - roztrzaskać łeb.
- Panie Gąsienica! Co może pan powiedzieć na swoją obronę? - Wysoki sundzie! Jo powim wsyćko po kolei, jak to było. - Prosimy i słuchamy. - No to było tak; idem se z cyrli do Murzasichla i niosem sobie szynkę do skupu, przesedłek kole młodniaczka, tego tam, wicie, od kładki na potoku, i dalej tam wicie, wedle tych trzech bucków, gdzie takie krzunowisko. I w tych krzunach - patrzem - pie...lą się! - Hola hola! Panie Gąsienica! Czy chce pan zapłacić grzywnę za obrazę sądu? - Eee, no nie fcem! Ali psysięgołek mówić samo prawda! - Proszę jednak używać oględniejszych określeń. Np. zażywają miłości cielesnej. - No dobra. Cyli było tak - idem z cyrli do Murzasichla. - To już wiemy. Proszę przejść do sedna. - No to kiedy pozierom się na te krzuny, to widzem, ze zażywajom miłości cielesnej. Ale cosik mnie tknęło! Podchodzem blizy i patrzem - nie, no! Pie...lom sie! I to kto?! Moja Hanuś z tym kurduplem od Zagatów! Nachyliłek się trosku, coby siem upewnić, a wtedy ta szynka, co ją niosłek na skup, tak mi zesunęła z ramienia i zaprawiła go bez łeb. - I on wtedy wstał i zaczęliście się szamotać? - Eeee, no ni mioł prawa wstać... - To jaka to była szynka? - No tako normalna, łod wąskotorówki... ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dwóch Ruskich :Wania i Stiepan chcieli przewieźć wiewiórkę przez granicę do Polski. Wypadło,ze wiewiórkę ma przemycić Wania.
Wania wymyślił,że wsadzi ją sobie w gatki i tak mu się uda ją przewieźć. Przeszli kontrole celną,autokar rusza i nagle Wania wrzeszcząc wyrzuca wiewiórkę przez okno. Niestety autokar zatrzymany, Wania ze Stiepanem trafili do paki za przemyt. Stiepan wściekły pyta: -Ki diabeł podkusił cię ,żeby na granicy wyrzucić wiewiórkę przez okno !!!???Przecież za pięć minut bylibyśmy w Polsce i po sprawie ???!!! -Słuchaj Stiepan -to nie takie proste : jak z mojej "czwóry" zrobiła sobie dziuple -wytrzymałem... Jak moje "diamenty" potraktowała jak orzechy-wytrzymałem, ale jak chciała zaciągnąć te orzechy do dziupli, no chłopie -tego to już nie wytrzymałem!!!! ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
dobre ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie no jestem rozwalony ![]() ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() G. ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
no nie mogie ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
:P ________________________________________________________