Stara Gwardia
![]() |
|
Witam. Jak prawidłowo założyć igłę w maszynie łucznik 451?
G. ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Grzechu! To grzech tak grzeszyć! ![]() Jaja sobie robisz? No płazińcem do igielnicy! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Długim rowkiem który jest w igle w stronę osoby szyjącej. Nawlekanie od strony osoby szyjącej.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie, no oczywiście, że wiedziałem, tylko chciałem sprawdzić Twoją wiedzę ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
czyli bokiem igły do igielnicy i płazińcem do stopki? - wtedy rowek mam przed gałami. Jakkolwiek by nie brzmiało ![]() G. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
koła zębate czym nasmarować? ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
poszło masłem. ________________________________________________________
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Chyba Cię, człowieku, Bóg opuścił...
Masłem maszynę smarować??? Toż ona po tygodniu będzie tak śmierdziała, że przy niej nie wydolisz!!! Poza tym bardzo szybko się znowu zatrze. Nawet szybciej, bo masło to nie jest czysty tłuszcz. To już lepiej było smalcem... Ej, chopie, weźże czasami pomyśl, a potem rób! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie. Masło poszło na kanapki. Te tryby chcę przesmarować czymś co nazywa się po niemiecku Haftöl czyli olej o wysokiej przyczepności zamiast jakiegoś towotu czy innego smaru do przekładni czy łożysk. Mam taki specjalny smar do przekładni wiertarek, ale tam pod wpływem temperatury zmienia się w olej, a w maszynie takiego stanu skupienia zapewne nie przyjmie. Haftöl często używa się do smarowania łańcuchów, ma postać miodu, ale nie spływa - powinien spełniać swoją funkcję. Na razie wszystko przesmarowałem olejem maszynowym. A na masło poszedł pasztet ![]() G. P.S. A na to wszystko zasmażka ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-03-02 20:27:53 przez Grześ --- ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.