Stara Gwardia
|
|
Witaj Czytaj, czytaj, a jak potem coś uszyjesz " spracowanemu i wygłodniałemu" , to później sam Ci będzie posiłki gotował ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
cześć ![]() ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Polonko!
Przede wszystkim witaj na forum! ![]() A teraz sposób na wygłodniałego chłopa; swego czasu założyłem specjalne konto na tlenie, żeby podzielić się góralskimi przepisami, które mam spisane w kajeciku, jeszcze z lat 60-70. Przepisy są tak do bólu proste, że nawet "niekuchenny" chłop je ogarnie! Bo przecież gaździna - prócz gotowania dla letników - miała na głowie całe gospodarstwo i dlatego nie mogła stać przy kuchni zbyt długo... Co prawda najwięcej jest tam przepisów na ciasta, bo w tym gaździna była niezrównaną mistrzynią, słynącą na całą okolicę Białki, a dania obiadowe zapisałem tylko te, w których uderzyła mnie prostota przygotowania. login: [email protected] pass: botwinka Po lewej stronie w panelu kategorii są przepisy do pobrania, podzielone za zupy, desery itd... ![]() Niech się chłopina weźmie za pichcenie, a może odkryje w sobie nowy talent? ![]() A Ty szyj!!! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witaj, zgadza się to forum pochłania ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.