Wersja do druku

2 strony: < 1 2

Stara Gwardia
Witaj:)
"Kilka dni czytania"... skąd ja to znam:D nie raz było tak, że obiad nie ugotowany, chałupa nieogarnięta, ale zdobyta wiedza bezcenna :D
I zdrowy opierdziel od wygłodniałego i spracowanego chłopa ;-)

Witaj

Czytaj, czytaj, a jak potem coś uszyjesz " spracowanemu i wygłodniałemu" , to później sam Ci będzie posiłki gotował :)
Na szczęście chłop wygłodniały i spracowany, ale też i wyrozumiały :) aczkolwiek lepiej tego nie nadużywać :D
Polonko!
Przede wszystkim witaj na forum! :)
A teraz sposób na wygłodniałego chłopa;
swego czasu założyłem specjalne konto na tlenie, żeby podzielić się góralskimi przepisami, które mam spisane w kajeciku, jeszcze z lat 60-70. Przepisy są tak do bólu proste, że nawet "niekuchenny" chłop je ogarnie!
Bo przecież gaździna - prócz gotowania dla letników - miała na głowie całe gospodarstwo i dlatego nie mogła stać przy kuchni zbyt długo...
Co prawda najwięcej jest tam przepisów na ciasta, bo w tym gaździna była niezrównaną mistrzynią, słynącą na całą okolicę Białki, a dania obiadowe zapisałem tylko te, w których uderzyła mnie prostota przygotowania.

login: [email protected]
pass: botwinka

Po lewej stronie w panelu kategorii są przepisy do pobrania, podzielone za zupy, desery itd...:)

Niech się chłopina weźmie za pichcenie, a może odkryje w sobie nowy talent? :)
A Ty szyj!!! :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Zaaklimatyzowany
Witaj, zgadza się to forum pochłania :)

2 strony: < 1 2

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.