| Stara Gwardia
 |  | 
| 
 Witaj Czytaj, czytaj, a jak potem coś uszyjesz " spracowanemu i wygłodniałemu" , to później sam Ci będzie posiłki gotował   ________________________________________________________ | |
| Stara Gwardia
  |  | 
| cześć  ________________________________________________________ | |
| Krawiec-Filozof
  |  | 
| 
 Polonko!
 Przede wszystkim witaj na forum!   A teraz sposób na wygłodniałego chłopa; swego czasu założyłem specjalne konto na tlenie, żeby podzielić się góralskimi przepisami, które mam spisane w kajeciku, jeszcze z lat 60-70. Przepisy są tak do bólu proste, że nawet "niekuchenny" chłop je ogarnie! Bo przecież gaździna - prócz gotowania dla letników - miała na głowie całe gospodarstwo i dlatego nie mogła stać przy kuchni zbyt długo... Co prawda najwięcej jest tam przepisów na ciasta, bo w tym gaździna była niezrównaną mistrzynią, słynącą na całą okolicę Białki, a dania obiadowe zapisałem tylko te, w których uderzyła mnie prostota przygotowania. login: [email protected] pass: botwinka Po lewej stronie w panelu kategorii są przepisy do pobrania, podzielone za zupy, desery itd...   Niech się chłopina weźmie za pichcenie, a może odkryje w sobie nowy talent?   A Ty szyj!!!   ________________________________________________________ Maszyna do szycia składa się z: 
 1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz | |
| Zaaklimatyzowany
  |  | 
| Witaj, zgadza się to forum pochłania   ________________________________________________________ | 
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.

acebook
acebook 
  nie raz było tak, że obiad nie ugotowany, chałupa nieogarnięta, ale zdobyta wiedza bezcenna
 nie raz było tak, że obiad nie ugotowany, chałupa nieogarnięta, ale zdobyta wiedza bezcenna