Świeżynek
![]() |
|
Witam po raz pierwszy
![]() Przeglądałam forum i widzę, że macie doskonałe pomysły na naprawianie ubrań. W związku z tym, może coś mi podpowiecie. Kupiłam sukienkę z wadą - "delikatnym" odrapaniem materiału. Na zdjęciach (które załączam) wyglądało to lepiej niż w rzeczywistości. Sukienka jest na mnie bardziej dopasowana, co czyni ją trochę mniej marszczoną. Odrapanie, czy raczej zaciągnięcie jest całkiem spore - ok 3 cm szerokości i 7 cm długości i wypada na wysokości... hmmm... podbrzusza ![]() Maszynę mam, starego łucznika. Igły do satyny nie mam, ale mogę kupić. A wesele już 26 marca... Dziękuję i pozdrawiam Ewa |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
W sklepach pasmanteryjnych jest dzisiaj sporo dodatków do wyboru, może jakaś pasmanteria z metra na przykład w srebrnym kolorze, ale pod warunkiem że będzie to pasowało po ubraniu całości , np;biżuterii. Można by po skosie naszyć taka pasmanterię na przodzie i schować jej końce w szwach bocznych, ewentualnie jeszcze na dole. Albo są też takie elementy do naszycia, nie wiem jak nazywają się w różnych sklepach jak pytam o kamienie to wiedzą o co chodzi, mają różne kształty , kolory i wielkość. Nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy, można by je tez jakoś ponaszywać w określony sposób tak aby odwrócić uwagę. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję, Magdo. Tak myślę, koronka po skosie była by dobra. Albo te kamyczki, o których mówisz lub jakieś perełki, tylko wtedy w wielu miejscach. Tak jak pisałam, aplikacja tylko w tym miejscu odpada
![]() Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Do sukienki zakładam czarny żakiet (ale za krótki, żeby ukryć), czarne szpilki i srebrną biżuterię. --- Ostatnio edytowane 2011-03-14 17:04:00 przez ruthbest --- |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wiesz ja bym to udrapowała tak jak się w tym miejscu materiał układa a miejsca drapowań pozaczepiałabym ręcznie żeby się nie rozkładało.Najlepiej to zrobić na manekinie albo poproś kogoś żeby to pozapinał szpilkami na Tobie,a następnie poprzyszywaj ręcznie,Mam nadzieję,że się uda.Powodzenia
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Próbowałam wczoraj drapować, ale sukienka jest mniej drapowana niż na zdjęciu (bardziej obcisła na mnie). Zaczęłam w związku z tym szukać farb do tkanin, żeby wzorek namalować ale większość jest do bawełny, a nie do tkanin sztucznych. Przejadę się w weekend do jakiejś większej pasmanterii i popytam o dżety i farby. Może coś mi ekspedientka doradzi.
Pochwalę się efektem Dziękuję wam za pomysły ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Spojrzałam jeszcze na allegro za pomysłami. Co myślicie o doszytych pasach materiału? Albo o takim malowanym kwiatku? Czy kwiatku wyszywanym?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.