Świeżynek
![]() |
|
Witam,
na wstępie dodam, że mam 16 lat i jestem początkującą szyjącą, chciałabym się nauczyć jak najwięcej jak tylko jest to możliwe (ach, ta ambicja!). Mama koleżanki prowadzi zakład krawiecki, zastanawiam się, czy nie poprosić ją, abym w wolnych chwilach mogła spędzać tam czas i podglądać pracę innych. Z drugiej strony zdaję sobie jednak sprawę, że nie byłoby to komfortowe dla krawcowych... Co myślicie? Oczywiście pracuję z ,,Burdą'', teraz z nowo wydawaną ,,Anną''. Brakuje mi mimo to kontaktu z osobą znającą się na rzeczy, za dużo ''suchych faktów''. Pomaga mi często mama, jednak wiem, że nie jest ona specjalistką. --- Ostatnio edytowane 2014-05-16 17:33:02 przez Mariposa --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dlaczego ma nie byc ,,komfortowe" dla krawcowych?
Przecież Ty nie będziesz nadzorować ich pracy. Ja uwazam, że to super pomysł, tam sie duzo nauczysz. Moja mama była krawcową i cale dziecinstwo podpatrywałam jak szyje ubrania, a ja potem obszywałam lalki. I jak widać z czasem przerodziło się to w pasję i normalne szycie. ________________________________________________________
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Powiem nawet, że jeżeli dostrzeże w Tobie zapał i chęci do nauki - będzie uszczęśliwiona!
To taka cecha doświadczonych fachowców... ![]() A dla Ciebie to bodaj najlepsze z możliwych rozwiązań! Bądź tylko przygotowana na mogące się zdarzyć reprymendy za np. niechlujne obszycie. Ale jeżeli masz taką możliwość i będziesz się przykładać do roboty - to najlepsza droga! ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ojej, gdybym miała taką znajomą krawcową, nie wychodziłabym od niej z pracowni ![]() Zapytać nie zaszkodzi, najwyżej nie będzie tym zainteresowana, nie będzie jej się chciało lub nie będzie mieć czasu na niańczenie Cię, ale kto wie - może nie będzie miała nic przeciwko, a może przyjęłaby Cię nawet z przyjemnością, a dla Ciebie to byłaby niepowtarzalna okazja podpatrywać fachowców przy pracy. Nie zapytasz - nie dowiesz się ![]() ________________________________________________________
Magdalena
http://sonata-na-miare.blogspot.com/ |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Spędzanie czasu i podglądanie to nie jest "zdrowe" podejście do tematu, dla wielu osób może być wręcz irytujące.
Podejście do tematu "zdrowe", rokujące wiele na przyszłość to poprosić krawcową o możliwość pomocy w drobnych pracach w zamian za naukę i podpatrywanie fachowców. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.