22 strony: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Załóż osobny wątek w dziale "Problematycznie" , wrzuć jakieś wyraźne fotki spodni i można doradzać. ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
O popatrz a tak ładnie wyglądają ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Założyłem teraz dopiero, jestem nowy od wczoraj i nawet nie wiedziałem jak i gdzie coś założyć
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trochę lata w czasie tej zakręconej jesieni. ________________________________________________________
|
Administrator
![]() |
|
Jaka fajna! Bardzo mi się podoba ten nietuzinkowy wzór. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Teraz trochę żałuję że nie wziąłem zamiast pałatki takiego dwuczęściowego stroju maskującego (obszerne spodnie i bluza z kapturem). W tej samej cenie taki komplet lekko używany.
Byłoby więcej roboty z przerabianiem ale za to te komplety są szyte z bawełny o normalnym splocie skośnym. I chyba na niemieckim ebay można dostać tą tkaninę z rolki , szukać pod hasłem "tarnstoffe". ----------------------------------------------- Kurka wodna , puściłem 49 zeta na 7 różnych tkanin z ciucholandu , kawałki około 2/2,5 metra. Wszystko jasne beże , brązy i jedna kratka. Czyli na jakiś czas żegnajcie kamuflaże - obiecałem sobie że to "przerobię". Zero odkładania do szafy. (Tym razem dokładnie oglądałem pod światło aby uniknąć przykrych niespodzianek...) --- Ostatnio edytowane 2020-11-03 20:26:28 przez Benedek --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Yess, Kamilu, tylko daj namiar gdzieś na forum, nie jest trudne,ale jak masz boki zewnętrzne kolorem,czy paskiem oddzielone, to trudniejsze, bo najwygodniej jest zmieniać wymiar zaczynając od zewnątrz, wtedy to 3 minuty z groszkiem.
Ale normaforma - ze środka pojechać po szwie głównym i centymetr- do dwóch już leci w dół. Benedek, ta koszula z plastrem czy też plamą nadrukowaną - to będzie czy też była? Kamuflaży zazdroszczę, szukałam do u...go końca techtexu, ale jednak, jak i chłopaki z obsługi militariów twierdzą - nie do dostania. Udało mi się jedynie futherko sztuczne w kamuflaż namierzyć,q Antex'ie ale że musiałam siedzieć na pupie i się odchudzać ,to odpuściłam. No i bawełenka się zdarzyła, -20 % różyczki,cienka, na koszule akurat... Ekstra te napy. Sam robisz,czy jakiś szewc na podorędziu? U nas nikt innych rzeczy nie nosi w RPG - klubie,niestety zamkniętym teraz. Kawał z życia. Idziemy na galę, jest o 10 a kumpel obudził mnie telefonem ok. wpół do 9 , no - nic nie wiedziałam, ale orzyznałsię, że też zaspał, tkwi przy kawie,rozbudza się właśnie...Mówię- dobra, muszę się tylko ubrać, oporządzić...ta gala literacka to chyba jakaś ekstra? -E... mówi,jaka tam. Ubierz coś militarnego i chodź! Poradziłam mu jeszcze garnitur pod parkę.I dobrze, bo miał przemówienie ;D ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Napy ? Sam jak najbardziej , nic trudnego.
Deska do krojenia drewniana , dobry młotek i można nabijać. Choć jakaś praska mechaniczna byłaby super - mniej głośna przede wszystkim. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Znowu męczyłem "zabytkowe" tkaniny.
I skończone. Sezon 2020 uważam za zamknięty. Idę po bąbelki. Jakieś lepsze ( nie takie 5.99 za butelkę - Gazowany "Mamrot" ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dlaczego mówisz że"męczyłeś"? Uważam za piękne,do tego mam idento tylo bez kamuflażu. Normalną,wojskową... i noszę ją pomimo szerokiego wielkiego zamknięcia, bo pomyślałam,że jeszcze miejsce się znajdzie dla krzyczącego koloru.
To przez mrówczą pracę dla kieszonkowców ostatnio w metrze i 2óch "biedronkach"- w dodatku nie wolno ich ścigać jak dawniej tylko trzeba iść za nimi w odl. 1,5 metra inaczej cię spiszą. ;D Ich rzecz jasna niekoniecznie, aczkolwiek ochrona i sprzątanie już mi jest wiadome - fajni, w porzo ludzie - tojednak w metrze zniknąć niezwykle łatwo, wchodzi, zamykają się drzwi dość szybko... Pamiętam jednak n p. ataki po wyjściu - nożownicy w wawieteż byli, a co, nie tylko w Hadze czy Londynie - pamiętam odbierałam tai nożowy atak - oczywiście, nikt nie zwrócił - pozornie - uwagi. Wszyscy tylko biegli szybciej przez bramki, jakby bardziej sięspieszyli, a krew na schodach olewali, tylko szli po drugiej stronie barierki,żeby nie trafić i nie wybrudzić lakierków.Tak, że mamy świat bez...watt, w razie czego żarówkę trzeba wykręcić ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
22 strony: « < 11 12 13 14 15 16 17 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.