Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Mam problem z odszyciem dekoltu (poniżej zdjęcia). Zależy mi na tym, aby nie było widać szwu przy linii dekoltu. Niestety materiał jest sztywny i nie chce współpracować. Czy użycie flizeliny załatwiłoby sprawę?

Z góry dziękuję za pomoc.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
to odszycie musi byc szersze,bo bedzie sie wywijalo,a doszywa sie waziutko,naciac szwy i bliziutko przy szyciu na oblozeniu przewijajac szew przestebnowac,zaprasowac i gotowe
Świeżynek
i bliziutko przy szyciu na oblozeniu przewijajac szew przestebnowac,zaprasowac i gotowe

Właśnie ten moment chciałabym możliwie zamienić. Zrobiłam już tak, ale przy takiej opcji bluzka traci wizualnie; dlatego sprułam ten szew.
Pogromca spamerów
a pokaz ten modej jak ma wygladac
Pogromca spamerów
a jak porzadnie zaprasujesz bez tego stebnowania,tez widac?
Świeżynek
a jak porzadnie zaprasujesz bez tego stebnowania,tez widac?
No właśnie to jest ten problem!
Stara Gwardia
i bliziutko przy szyciu na oblozeniu przewijajac szew przestebnowac,zaprasowac i gotowe

Właśnie ten moment chciałabym możliwie zamienić. Zrobiłam już tak, ale przy takiej opcji bluzka traci wizualnie; dlatego sprułam ten szew.
Myślę, że niewłaściwie zrozumiałaś Roksanitkę i stebnowałaś po bluzce, a nie po odszyciu. Miejsce stebnowania oznaczone jest przerywaną linią. Aby udało się rozłożyć płasko, należy ponacinać zapasy na łukach.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2014-06-23 19:18:23 przez Fides ---

--- Ostatnio edytowane 2014-06-24 08:27:05 przez Fides ---
Mistrzyni Krawiectwa
Mariposa:

- odszycie jest zdecydowanie za wąskie, powinno być co najmniej dwa razy szersze;
- nacięcia szwów robisz mniej więcej co 1-1,5cm w taki sposób aby nacięcia na szwach odszycia i warstwy wierzchniej się mijały;
- stębnujesz w następujący sposób: rozłóż uszytą bluzkę tak żebyś widziała zapasy szwów,zaprasuj te zapasy na odszycie i przestębnuj ujmując odszycie i zapasy szwów (najlepiej mieć odszycie na wierzchu pod stopką). Potem ułóż odszycie tak jak powinno być i uprasuj całość. Lekcja tutaj:
http://tanysewsandknits.blogspot.com/2007/06/as-vistas-no-decote-e-nos-ombros.html
- co prawda piszesz, że materiał jest sztywny ale ja bym go i tak czymś cienkim podkleiła;
- troszkę zetnij szwy na odszyciu zgodnie z tym:
http://papavero.pl/konstrukcja/694-przygotowanie-oboe-cz-i

Na zdjęciu wprowadziłam poprawkę odległości - 1 mm. Czyli stebnujemy bliziutko przy szwie.

Fides
Świeżynek
Na zdjęciu wprowadziłam poprawkę odległości - 1 mm. Czyli stebnujemy bliziutko przy szwie.

Fides
DZIĘKUJĘ!!!

--- Ostatnio edytowane 2014-06-24 17:33:09 przez Mariposa ---

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.