Świeżynek
![]() |
|
Witam , mam problem zakupiłam suknię przez internet i niestety mam problem z gorsetem , nie mieszczę się w miseczkę i jest za ciasny - gorset jest na wiązanie a sukni już nie mogę oddać , ponieważ za 1,5 miesiąca mam ślub i nie wiem co robić , bo nie schudnę z piersi . Bardzo proszę o pomoc , czy to da się jakoś poszerzyć ?
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
to byloby czaso i pracochlonne ale nie wiem czy oplacalne dla robiacego
a czemu nie mozesz jej oddac,zawsze mozna reklamowac albo wymienic ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Niestety nie da rady .
Dzwoniłam i pisałam do tej Pani i niestety powiedziała , że nie przyjmuje zwrotów . Nie wiem co mam teraz zrobić . |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jeżeli prowadzi oficjalny handel to raczej nie ma możliwości nie przyjęcia zwrotu. A może suknię można wymienić na większy rozmiar?
Wychodzi na to, że należałoby uszyć większy gorset. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Świeżynek
![]() |
|
Niestety ta Pani ogłosiła się na olx.pl , że uszyje suknie na wymiar za 1000 zł , więc się do niej zgłosiłam , podałam wszystkie wymiary ( nawet o ciut większe ) i jak otrzymałam suknię to się przeraziłam . Wykonanie jest bardzo ładne , no , ale miseczke zrobiła na C a nie na D jak jej to napisałam i teraz nie wchodzę w gorset . Oczywiście zablokowała mnie na stronie oraz "chyba" zmieniła nr tel .
Ale mówi się trudno - to był mój błąd kupując przez internet , człowiek uczy się na własnych błędach . Tylko teraz chodzi mi o to czy tą suknie da się jakoś uratować . |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Osobiście zmierzyłabym rzeczywiste wymiary otrzymanej sukni i porównała z zamówionymi. Jeżeli faktycznie są różne, wysłałabym skargę do portalu olx.pl na tą sprzedawczynię. Możesz też poszukać pomocy w linii biuza ochrony konsumenta (czy jakoś tak, coś z ochroną konsumenta w każdym razie) i zapytać co można zrobić w takiej sytuacji, jak odzyskać utopionego pieniążka.
Powodzenia! --- Ostatnio edytowane 2014-06-24 17:28:19 przez black_candy --- ________________________________________________________
http://blackcandyproductions.wordpress.com
www.facebook.com/blackcandyproductions |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Miałam ten sam problem z sukienką córki. Szczupła dziewczyna z biustem DD. Nie wiem jak masz sznurowany gorset, czy nie wiem jak to opisać podłożenia masz z 2 stron. U mni było z jednej więc z kawałka bardzo podobnego materiału doszyłam z drugiej strony i przy sznurowaniu gorsetu nie był on ściągnięty do samego końca tylko na około 3 cm było widać pod sznurowaniem materiał, a potem już było ok. Nie umiem Ci tego opisać, ale jeżeli Ci będzie zależało to się odezwij, postaram się znależć sukienkę i zrobić zdjęcie.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.