Stara Gwardia
![]() |
|
Masza torby przepiękne ![]() Piekara3 - co do samej torby, spróbuj ceratę naszyć na jakąś tkaninę i dopiero potem uszyć z tego torbę. Na wszelki wypadek spróbuj najpierw na małym kawałku, czy to się będzie trzymało. Ja bym zrobiła taki eksperyment: jeżeli cerata jest cienka to miejsce szwu podkleiła bym taśmą (od wewnętrznej strony oczywiście) i dopiero spróbowała przyszyć do materiału mającego stanowić taką jakby kanwę. Nie jestem pewna czy ja dobrze opisałam i nie zaciemniłam obrazu ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-08-20 09:35:49 przez Eduszka --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Tak jak piszecie, są różne ceraty, takie klasyczne stołowe są z reguły sztywne i one się nadają np na podkładki na stół, albo inne proste formy. Ja szyję z miękkiej ceraty meksykańskiej, która na podkładzie nie ma fizeliny a coś jakby plastikową siateczkę. Szyłam już nerki, śliniaki, kosmetyczki, pokrowce na siodełko rowerowe i nie było problemu z przewracaniem jej na lewą stronę i z powrotem, jest bardzo plastyczna i nie widać zagnieceń. Do szycia używam igły do dżinsu, czasem potrzebna jest stopka z rolkami, gdy szyję po śliskiej stronie.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.