Wersja do druku

Świeżynek
Witam.
Jestem tu nowa i piszę w nadzieji, że któraś z Was pomoże rozwiązać mój problem.
Mam maszynę Janome Sewis 525S i od wczoraj coś mi się stało z funkcją robienia dziurek. W wyposażeniu maszyny jest specjalna stopka która umożliwa obszycie dziurki w czterech etapach i na wymiar włożonego w stopkę guzika.Działało to doskonale,aż do wczoraj :( Maszyna obszywa najpierw lewy brzeg dziurki, od przodu do tyły, następnie robi szerszy rygiel w górnej części dziurki i wracając zaczyna się problem, bo maszyna zamiast obszywać dziurkę ściegiem zygzakowym to szyje sobie prosto, zwyczjną stębnówką. Po zakończeniu mam dziurkę na wymiar guzika, tyle,że z jednej strony jest po prostu zwykły ścieg zamiast zygzaka.
Czy któraś z Was miała podobny problem ? Jeśli nie to może macie pomysł jak to zmienić ?? Proszę pomóżcie!

--- Ostatnio edytowane 2014-08-13 09:46:20 przez Emili ---
Stara Gwardia
Przed zrobieniem kolejnej dziurki ustawiasz na "reset" a potem znowu na symbol "dziurki", tak?

Fides

Świeżynek
Oczywiście robię Reset, próbowałam już wiele razy i zawsze na powrocie szyje prostym ściegiem :/
Stara Gwardia
Emilii, myślę, że dobrą radą jest wykonanie telefonu do serwisu Janome - podobno przez telefon nie ... gryzą (tu się uśmiechamy) i zapytanie, co możesz, bez przysyłania do nich lub oddania gdzie indziej do serwisu, zrobić. Może dowiesz się, jaka jest przyczyna tej usterki.

Powodzenia.

Fides

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.