Świeżynek
![]() |
|
ale w tym negatywnym sensie. Pierwsze starcie z Merrylockiem 0:1 dla Merrylocka. Zła pasja rozpoczęła się wczoraj przy zakładaniu nici. Śrubka przyczepiła się do śrubokręta a ja zamaszystym gestem chciałam odłożyć go na półkę i śrubka pofrunęła gdzieś. Z mężem z magnesami jak głupki szukaliśmy po podłodze, ale nie ma. Trudno. Pogodziłam się, przetrawiłam (A propos, można te śrubki dokupić? Gdzie?). Zabrałam się do nawlekania. Sukces! Sama byłam zdziwiona, że wyszło. Rano dzisiaj. Córka sprzedana dziadkom, chata wczoraj posprzątana, żeby mieć czas szyć przez calusieńki dzień no i postanowiłam zmienić nitkę z lewej na prawą. No i drama. Nie robi ściegu. Nawlekałam od nowa, kombinowałam i... coś się schrzaniło i włączając maszynę ona sama szyje. Naciskam na pedał szyje jeszcze szybciej. Ręce mi opadły. Aż dwa wafle kokosowe musiałam wciągnąć
![]() ![]() Może ktoś z Was spotkał się z czymś takim i ma złotą radę? |
|
Świeżynek
![]() |
|
"Zła pasja rozpoczęła się wczoraj przy zakładaniu nici"
Oczywiście igły a nie nici. |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Miałem kiedyś podobny objaw w mojej stareńkiej Wifamie;
otóż pedał w walizce jest w pozycji "złożonej", czyli takiej, jakby był nadepnięty na maksa. Kiedy długo nic nie szyłem, to zworki solenoidu się rozgięły i później po włączeniu była właśnie taka akcja. Ale w przypadku tych nowych, elektronicznych maszyn - to istotnie dziwny objaw... ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ta śrubka jest do kupienia - szukać trzeba pod "wkręt Merrylock".
Może się przyda ta informacja na przyszłość: pewna użytkowniczka forum - MamaIzy kiedyś napisała, że potrzebny jej uchwyt igieł kupiła tu http://www.mega-maszyny.pl/ w korzystnej cenie. Można zadzwonić, zapytać. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-08-24 01:38:12 przez Fides --- --- Ostatnio edytowane 2015-09-19 21:30:46 przez Fides --- |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Samoczynne uruchamianie się maszyny, oznacza że występuje niekontrolowany dopływ prądu do silnika - prawie zawsze przyczyną jest przepięcie elektryczne (przebicie, zwarcie). W omawianym przypadku, chyba najczęściej występującą przyczyną jest niesprawny, powodujący przepięcie kondensator przeciwzakłóceniowy.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki Fides. Nigdy nie wpadłabym na to, że trzeba szukać tej śrubki pod takim hasłem. No i dzięki za linka do mega-maszyn.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki Bogdan za jasne wyłożenie sprawy. Zacytuję Twoje słowa zgłaszając reklamację. Niech mi dadzą nowy pedał i kable bo chcę SZYĆ!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.