Świeżynek
![]() |
|
ufff... szyję od kilku lat, ostatnio sporo, ale zawsze pokazywanie swoich rzeczy wiąże się u mnie z jakimś stresem ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ciąg dalszy... w swojej szyciowej historii jak każdy początkujący mam poduszki ...duuuużo poduszek, poza tym fartuszki, kuchenne akcesoria, rękawice itp... no i większe rzeczy jak rolety rzymskie, niestety nie posiadam w tej chwili zdjęć nadających się do upubliczniania. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
kuchenne akcesoria c.d. ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stres zupełnie niepotrzebny
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Ładnie, starannie uszyte rzeczy! ![]() Ale widzę, że masz chyba hafciarkę? Albo przynajmniej funkcję haftowania w maszynie? Nie stresuj się wcale! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rzeczy śliczne jak starannie wykonane!
|
|
Świeżynek
![]() |
|
O rany jak mi się gęba cieszy jak czytam wasze komentarze- serdecznie dziękuję. Jesteście baaardzo mili. To bardzo budujące. Jestem samoukiem - ale bardzo się staram walczyć ze swoimi słabościami- czyli przede wszystkim pośpiechem w szyciu. Jak już czuję, że mi dobrze wychodzi i już już już prawie kończę jakąś rzecz, to oczywiście coś schrzanię ![]() ![]() ![]() Aha i tak Zibiaszu od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką hafciarki, nie jest to jakiś "wypaśny" model,raczej taki sprzed paru lat, ale i tak ciągle ją rozgryzam. Na pościelowej bawełnie ładnie robi hafty, ale inne tkaniny są dla mnie jeszcze dość ciężkie. Albo mi marszczy tkaninę, albo ją tak szatkuje, że powstają dziury.. --- Ostatnio edytowane 2014-08-25 21:32:42 przez kamienna7 --- --- Ostatnio edytowane 2014-08-25 21:33:14 przez kamienna7 --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pięknie i estetycznie!Czekamy na więcej i więcej!
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
O rany jak mi się gęba cieszy jak czytam wasze komentarze- serdecznie dziękuję. Jesteście baaardzo mili. To bardzo budujące. Jestem samoukiem - ale bardzo się staram walczyć ze swoimi słabościami- czyli przede wszystkim pośpiechem w szyciu. Jak już czuję, że mi dobrze wychodzi i już już już prawie kończę jakąś rzecz, to oczywiście coś schrzanię ![]() ![]() ![]() Ja mam podobny problem -pośpiech - za szybko coś chce osiągnąć.Kiedy szyję niekiedy pod sam koniec pociągam tkaninę do przodu.Potem zostaje odprucie i szycie od nowa.Bardzo fajne, poduszki .Inwencja twórcy jest zawsze najważniejsza. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Fajne, aż sobie westchnę..... mnie zawsze brakuje czasu na takie tworki, które tak cieszą ... powodzenia ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.