Świeżynek
![]() |
|
Witam
Jestem amatorka w szyciu ,Mam maszyne Singer Tradition ,wydaje mi sie ze jest prosta w uzyciu i tak tez z nia postepuje ,jednak nie zawsze szyje tak jak bym chciala , nie lapie ,haczy ,zdarza sie ze nic mozna wyciagnac za pomoca jednego pociagniecia za nitke ,wiec szukajac pomocy natknelam sie na watek , ze nalezy regulowac naprezenie gornych nici i bebenku .Chcialabym sie dowiedziec jak to zrobic .jak regulowac maszyne ,pomijajac oczywiscie koleczka regulujace scieg . Z gory dziekuje za odpowiedz Viola ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-10-14 10:48:48 przez viola --- --- Ostatnio edytowane 2014-10-14 10:59:21 przez viola --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A instrukcję obsługi do maszyny masz? Zacznij od jej przeczytania, w każdej instrukcji musi być informacja o regulacji naprężenia nici górnej. Znajdź pokrętło, którym musisz to zrobić (z tego, co widzę na zdjęciu, znajduje się ono z lewej strony na górze obudowy)i kombinuj. Bębenka bym póki co nie ruszało. Sprawdź też, czy masz dobrą (odpowiednią do szytego materiału, prostą ) igłę, bo ona też często jest przyczyną złego szycia... ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Stara Gwardia
|
|
Pobierz przewodnik lub podręcznik użytkownika dla SINGER TRADITION
http://maszyny-do-szycia.diplotop.pl/recenzja/SINGER/TRADITION%202250 ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
No wlasnie gdzieś zapodziałam niestety instrukcje , ja mam Singer 2250 i pokrętło jest z prawej ,ale to nic, metoda prób i błędów ,czytaniem ciekawych postów tutaj na forum a są tutaj takie nauczę się poprawnie szyć .
dziękuję za pomoc pozdrawiam ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Violu,
Instrukcja do maszyny Singer 2250 po polsku od strony 127 jest na forum: http://ekrawiectwo.net/site_media/var/sphene/sphwiki/attachment/2014/01/17/Singer_2250_%C5%A0ic%C3%AD_stroj_SINGER_Tradition_2250.pdf Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
dziękuję
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.