Wersja do druku

3 strony: 1 2 3 >

Świeżynek
Witam !
Jestem nowa na tym forum, mam maszynę i szyje od roku lecz mam problem :(
Moja maszyna to Gabriela 875 Łucznik starszy model. Była w naprawie poł roku temu bo coś nie działało i potem wszystko dobrze lecz nie działają mi 3 ostatnie ściegi, które wcześniej działały ... Jak je szyje to jak by nie dociągają nici do końca mam szmatke na której na początku szyłam ściegi i jest tam ten ścieg taki jaki powinien być. Juz próbowałam zmieniać wysokość igły i napięcie nici ale nic to nie dało. :< Prosze o pomoc C: Pozdrawiam !
~Laura
--- Ostatnio edytowane 2014-10-24 15:42:35 przez Ilnez ---

--- Ostatnio edytowane 2014-10-24 15:46:34 przez Ilnez ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Teraz są takie To te 2 ściegi które są poprzeplatane przez siebie i ten z trójkącików
Stara Gwardia
Witaj,
Napisałaś, że próbowałaś "zmieniać wysokość igły, napięcie nici, ale nic to nie dało".
A próbowałaś ustawić zgodnie z instrukcją długość ściegu i szerokość ściegu? Mam dostęp do inst. w pdf. w załączniku wycinek. Spróbuj, może się uda.

Fides

Załączone obrazy

ustawienia
Świeżynek
O dzięki, potem spróbuję jak nie wyjdzie to napisze a masz możliwość przesłać mi całą instrukcję do maszyny ? Bo ja niestety nie mam :C A by mi sie przydała
Stara Gwardia
Napisałaś wyżej, że "Gabriela 875 Łucznik starszy model". Nie wiem w takim razie, czy poniższa instrukcja jest właściwa. Gdyby tak nie było, warto zamieścić na forum zdjęcie swojej maszyny, może znajdzie się odpowiedniejsza.

Instrukcja obsługi ze strony producenta – dotyczy maszyn Łucznik Gabriela 875 (takiej, jak w załączniku) i Łucznik Izabella 888

http://lucznik.info/public/files/pdf/875_gabriela%20888%20izabella%20manual%20pl%20nowe%20logo%20internet-1.pdf

Fides

Załączone obrazy

Łucznik Gabriela 875
Stara Gwardia
O u mnie też nie wychodzi trykot, tylko taki szlaczek jak u Ciebie, myślałam ze to wina materiału :(

--- Ostatnio edytowane 2014-10-25 09:26:16 przez Niteczka82 ---
Zaraz zamieszcze bo ja mam z 1996r. chyba ale nie wiem
Świeżynek
Machina ma C:

--- Ostatnio edytowane 2014-10-25 10:32:12 przez Ilnez ---

Załączone obrazy

Piórnik jaki przedwczoraj uszyłam c: Pokrętło do zmiany ściegów naprężacz nici ( wiem nie wyraźne) ściegi moja maszyna
Stara Gwardia
Teraz widać o którą "przyjaciółkę" chodzi.

Tu jest instrukcja - Łucznik 875 876 878.

Napisałam też wiadomość prywatną.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2014-10-25 11:27:46 przez Fides ---
Świeżynek
Dziękuj chyba w tych ściegach chodzi o naprężenie nici i wysokość stopki ale nie jestem pewna :/
Stara Gwardia
Wysokość stopki? - chodzi o docisk stopki? Tak myślę. Ustawiłabym na "NORM".

Masz rację - oprócz możliwości ustawienia docisku, pozostaje jeszcze regulacja naprężenia górnej nitki (i dolnej, ale rzadko się tam cokolwiek reguluje). Maszyna prawie pełny automat. Radzą w instrukcji obserwować ścieg i zacząć od naprężenia górnej nitki 3 lub 4. Cóż mogę więcej - życzę owocnego próbowania.

Fides

3 strony: 1 2 3 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.