Świeżynek
![]() |
|
Witam !
Jestem nowa na tym forum, mam maszynę i szyje od roku lecz mam problem ![]() Moja maszyna to Gabriela 875 Łucznik starszy model. Była w naprawie poł roku temu bo coś nie działało i potem wszystko dobrze lecz nie działają mi 3 ostatnie ściegi, które wcześniej działały ... Jak je szyje to jak by nie dociągają nici do końca mam szmatke na której na początku szyłam ściegi i jest tam ten ścieg taki jaki powinien być. Juz próbowałam zmieniać wysokość igły i napięcie nici ale nic to nie dało. :< Prosze o pomoc C: Pozdrawiam ! ~Laura --- Ostatnio edytowane 2014-10-24 15:42:35 przez Ilnez --- --- Ostatnio edytowane 2014-10-24 15:46:34 przez Ilnez --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj,
Napisałaś, że próbowałaś "zmieniać wysokość igły, napięcie nici, ale nic to nie dało". A próbowałaś ustawić zgodnie z instrukcją długość ściegu i szerokość ściegu? Mam dostęp do inst. w pdf. w załączniku wycinek. Spróbuj, może się uda. Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
O dzięki, potem spróbuję jak nie wyjdzie to napisze a masz możliwość przesłać mi całą instrukcję do maszyny ? Bo ja niestety nie mam :C A by mi sie przydała
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Napisałaś wyżej, że "Gabriela 875 Łucznik starszy model". Nie wiem w takim razie, czy poniższa instrukcja jest właściwa. Gdyby tak nie było, warto zamieścić na forum zdjęcie swojej maszyny, może znajdzie się odpowiedniejsza.
Instrukcja obsługi ze strony producenta – dotyczy maszyn Łucznik Gabriela 875 (takiej, jak w załączniku) i Łucznik Izabella 888 http://lucznik.info/public/files/pdf/875_gabriela%20888%20izabella%20manual%20pl%20nowe%20logo%20internet-1.pdf Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O u mnie też nie wychodzi trykot, tylko taki szlaczek jak u Ciebie, myślałam ze to wina materiału ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-10-25 09:26:16 przez Niteczka82 --- ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zaraz zamieszcze bo ja mam z 1996r. chyba ale nie wiem
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Machina ma C:
--- Ostatnio edytowane 2014-10-25 10:32:12 przez Ilnez --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Teraz widać o którą "przyjaciółkę" chodzi.
Tu jest instrukcja - Łucznik 875 876 878. Napisałam też wiadomość prywatną. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-10-25 11:27:46 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuj chyba w tych ściegach chodzi o naprężenie nici i wysokość stopki ale nie jestem pewna :/
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wysokość stopki? - chodzi o docisk stopki? Tak myślę. Ustawiłabym na "NORM".
Masz rację - oprócz możliwości ustawienia docisku, pozostaje jeszcze regulacja naprężenia górnej nitki (i dolnej, ale rzadko się tam cokolwiek reguluje). Maszyna prawie pełny automat. Radzą w instrukcji obserwować ścieg i zacząć od naprężenia górnej nitki 3 lub 4. Cóż mogę więcej - życzę owocnego próbowania. Fides |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.