Świeżynek
![]() |
|
Witam. Dostałam za darmo owerlocka Gemsy. Nigdy nie miałam możliwości szycia na takim sprzęcie i tu jest problem. Nie mam do niego instrukcji, a nie wiem jak ponawlekac nici nie mówiąc już co dalej. Czy jest tu ktoś kto miałby instrukcję albo choc na podstawie zdjęc był by w stanie mi podpowiedziec jak to z tymi nicmi?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj, zerknij do tej instrukcji - http://lucznik.info/public/files/pdf/new%20manual%20FN%202-5%20PL%20nowa%20instrukcja%20internet.pdf
Gdyby taka maszyna trafiła w moje ręce, zaczęłabym jej używać po wyczyszczeniu i nasmarowaniu (olej maszynowy wazelinowy), tak aby wszystko gładko działało. Fides --- Ostatnio edytowane 2014-11-06 13:31:50 przez Fides --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję bardzo. Ten łucznik wygląda identycznie, więc myślę, że instrukcja bardzo się przyda.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam.
Jak by ktoś chciał mi dać taki overlock za darmo to też bym nie chciał/ Kiedyś naprawiałem taki overlock i nieźle mnie wkurzył. Ale jest to tylko moja opinia i nie koniecznie tak musi być. Życzę dużo szczęścia i cierpliwości podczas szycia tym overlockiem. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ta cierpliwośc, a przede wszystkim szczęście na pewno się przyda
![]() ![]() |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Znam temat, z reguły nie przyjmuję do naprawy/regulacji mini locków, byłoby to nieuczciwe dla klienta, tych maszyn po prostu nie da się wyregulować w sposób trwały, a jedynie na 2-3 godziny pracy. Czasami jak znajomy poprosi, za friko wyreguluję, przeważnie wystarczy palcami podoginać chwytacze, są z tak dziadowskiego materiału, że nie ma sensu ich odkręcać i jak za to brać pieniądze ?
Tą maszynę można użytkować długo jeżeli samemu przy niej się grzebie, zlecanie ustawiania mechanikowi to niekończące się wydatki. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.