Wersja do druku

Świeżynek
Witam. Dostałam za darmo owerlocka Gemsy. Nigdy nie miałam możliwości szycia na takim sprzęcie i tu jest problem. Nie mam do niego instrukcji, a nie wiem jak ponawlekac nici nie mówiąc już co dalej. Czy jest tu ktoś kto miałby instrukcję albo choc na podstawie zdjęc był by w stanie mi podpowiedziec jak to z tymi nicmi?

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Witaj, zerknij do tej instrukcji - http://lucznik.info/public/files/pdf/new%20manual%20FN%202-5%20PL%20nowa%20instrukcja%20internet.pdf
Gdyby taka maszyna trafiła w moje ręce, zaczęłabym jej używać po wyczyszczeniu i nasmarowaniu (olej maszynowy wazelinowy), tak aby wszystko gładko działało.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2014-11-06 13:31:50 przez Fides ---
Świeżynek
Dziękuję bardzo. Ten łucznik wygląda identycznie, więc myślę, że instrukcja bardzo się przyda.
Stara Gwardia
Witam.
Jak by ktoś chciał mi dać taki overlock za darmo to też bym nie chciał/
Kiedyś naprawiałem taki overlock i nieźle mnie wkurzył.
Ale jest to tylko moja opinia i nie koniecznie tak musi być.
Życzę dużo szczęścia i cierpliwości podczas szycia tym overlockiem.

Świeżynek
Ta cierpliwośc, a przede wszystkim szczęście na pewno się przyda :) Dzisiaj w pasmanterii dostałam numer telefonu do pana, który się zajmuje naprawą i konserwacją maszyn, więc w razie problemów mam nadzieję, że pomoże. Instrukcja od Łucznika wydrukowana, tylko jeszcze dzieci pójdą spac i będę walczyc z "potworem" :)
Szpec od maszyn
Witam.
Jak by ktoś chciał mi dać taki overlock za darmo to też bym nie chciał/
Kiedyś naprawiałem taki overlock i nieźle mnie wkurzył.
Ale jest to tylko moja opinia i nie koniecznie tak musi być.
Życzę dużo szczęścia i cierpliwości podczas szycia tym overlockiem.
Znam temat, z reguły nie przyjmuję do naprawy/regulacji mini locków, byłoby to nieuczciwe dla klienta, tych maszyn po prostu nie da się wyregulować w sposób trwały, a jedynie na 2-3 godziny pracy. Czasami jak znajomy poprosi, za friko wyreguluję, przeważnie wystarczy palcami podoginać chwytacze, są z tak dziadowskiego materiału, że nie ma sensu ich odkręcać i jak za to brać pieniądze ?
Tą maszynę można użytkować długo jeżeli samemu przy niej się grzebie, zlecanie ustawiania mechanikowi to niekończące się wydatki.

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.