Świeżynek
![]() |
|
Witam serdecznie,
poszukuję maszyny do szycia grubych materiałów, takich jak paski parciane, filc czy skóra. Najważniejszą opcją dla mnie jest możliwość szycia za pomocą przycisków (przez względy zdrowotne od niedawna mam problem z obsługą pedału), środki jakimi dysponuję to 3 000zł (200-300zł w górę jest do przełknięcia). Możecie coś polecić? Czy w ogóle spotkałyście się z modelem, który ma takie możliwości? Bo wszystkie maszyny, które udało mi się znaleźć i mają możliwość szycia na pomocą przycisków, nie nadają się do szycia bardzo grubych i trudnych materiałów. Bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuję ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Maszyny, które mają przycisk stop/start to raczej maszyny domowe, a Tobie potrzebna jest przemysłówka. Nie sądzę, żeby było coś takiego dostępnego, a maszyna domowa - nawet za 3tys. nie spełni Twoich oczekiwań na pewno :/
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Własnie tego się obawiałam..
![]() Znalazłam model Brothera NV55, w którego opisie jest informacja, że nadaje się również do grubych materiałów, tylko nigdzie nie potrafię znaleźć co producent uważa za grube materiały. |
|
Administrator
![]() |
|
Może napisz do Brothera i poproś o konkretną odpowiedź tym bardziej, że chcesz przeznaczyć na zakup spore pieniądze. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
hej,
kiedys tu juz pisalam na temat maszyn brother(ale nie moge znalezc), ktorych posiadam 2 sztuki, jedna to ta z wyzszej polki(rowniez z mozliwoscia szycia przy pomocy przycisku), druga co prawda rowniez elektroniczna ale prosta w obsludze bez zbednych "bajerow". Obydwie szyja naprawde swietnie, plynnie, rowno, cicho ale.......jedynie cienkie i srednio grube tkaniny, nie da sie nimi niestety bezproblemowo szyc grubych taknin, maszyna wtedy przepuszcza sciegi, nie daje rady przebic sie przez tkanine a w najgorszym przypadku blokuje mechanizm. @Susanna wiadomo , ze najlepiej byloby zwrocic sie bezposrednio do firmy brother, ale kazda firma chcaca sprzedac towar, zapewne nie napisze o swoim produkcie rzeczy negatywnych(znaczy obiektywnie) a w razie, gdyby cos bylo nie tak, to i tak winnym bedzie obslugujacy a nie obslugiwany sprzet, taka prawda ![]() Ja z czystym sumieniem bede polecac te maszyny wszystkim, ktorzy chca szyc fikusne sukienki, letnie czy jesienne plaszczyki,firanki,cienkie zaslonki, bluzeczki z dzerseju, jedwabiu i muslinu bo sa do tego stworzone, ale szycie skory, filcu, kilku warstw dzinsu jest dla tej maszyny nie lada wyzwaniem ktory zazwyczaj konczy sie fiaskiem....to moje obiektywne zdanie i go nie zmienie ![]() A do szycia grubych tkanin kupilam wiekowego wazacego ze 30kg Robocopa czyli niezawodna od lat maszyne Pfaff 360 ![]() pozdrawiam Masza |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jednak firma Brother wykazała się pełnym profesjonalizmem. Dostałam odpowiedź, że maszyna na dłuższą metę nie nadaje się do szycia tego typu materiałów. Poproszono mnie o podanie wymagań odnośnie sprzętu, który chcę zakupić, jak również o zdjęcia materiałów, których będę używać - wtedy dobiorą idealny sprzęt do moich potrzeb.
Muszę powiedzieć, że nawet jeśli nie znajdą odpowiedniego urządzenia, to dobre wrażenie pozostanie. |
|
Stara Gwardia
|
|
w takim razie ja rowniez jestem jeszcze raz pozytywnie zaskoczona firma brother, produkuja nie tylko precyzyjne i niezawodne maszyny ale rowniez wykazali sie uczciwoscia i szczeroscia wobec klienta
![]() Brother powiniem znalezc rowniez rownych sobie przedstawicieli handlowych, ale jak to w zyciu bywa ci zazwyczaj nastawieni sa na profit a nie rzeczowosc :/ pozdrawiam Masza |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.