Świeżynek
![]() |
|
Jestem nowa i co prawda maszynę wyciągam tylko gdy mi pozwoli czas, ale mam nadzieję, że gdy już dołączyłam do forum to trochę się zmobilizuję do szycia
![]() Na razie tworze głównie dla córki i przede wszystkim z innych ubrań. Spodenki, które 'rosną' z córką (majawywijane ściągacze) zdjęcie robione z 4miesiący temu ale wciąż są w użyciu zdjęcie na modelce: tu wraz z kołderką króta później pokaże ![]() Mialam taki etap,że uparłam się szyć buciki, których niestety córka nieznosiła więc tylko przeleżaly się w szafie. Pierwsze podejście do bucików ze starych jeansów(nie utrafiłam z rozmiarem ;/ od razu uszyłam jedną parę za małą a drugą za dużą) Uszyłam też takie wyjściowe ![]() ![]() Kolejny twór majtki na pieluchę ze starej koszuli męża Sweterek z mojej bluzeczki. Niestety pierwszy raz źle wykroiłam i zabrakło na skrojenie rękawków dlatego każdy powstał z dwóch kawałków dzianiny. Szkoda, bo sweterek fajny a przez to rękawy szybko zrobiły się za wąskie bo nie uciągały się Dół stwrekra jest fabryczny , rękawy zakończyłam doszytym ściągaczem a brzegi przeszyłam zygzakiem. Nie był to zbyd dobry pomysł bo materiał z przodu brzydko się 'faluje' dekolt obszyłam już w ręku paskiem wyciętym z dzianiny i zprasowanym jak lamówka. ![]() Kolejny przedmiot wymagał raczej mało szycia a więcej dłubaniny. Opaska z kwiatami z organzy. Opaska z mięciutkiego jerseyu była świetna,bo nie wrzynała się w małą główkę Później do kompletu powstała tutu bez szycia, ale popełniłam bląd i zrobiłam ją z organzy. Niestety strasznie się siepie, po sesji zawisnęła w szafie i tak już zostało. Aby body pasowało do kompletu doszyłam drobne motylkowe rekawki z tej samej organzy ![]() --- Ostatnio edytowane 2014-12-02 17:36:46 przez takaya --- --- Ostatnio edytowane 2014-12-02 17:37:44 przez takaya --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zupełniezapomniałam o swoich pierwszych szyciowych tworach dla Magdaleny
- pokrowiec na kosz uczyty z poszwy na kołdrę (satynowana bawełna) --- Ostatnio edytowane 2014-12-02 21:47:10 przez takaya --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
- leginsach z T-shirtu
![]() Miały wydłużone przymarszczane nogawki więc długo nam posłużyły. Niestety nie miałam czerwonej elestycznej nici więc widac biały szew przy gumce. Dlatego dorobiłam im białą kokardkę ![]() ![]() Kolejne twory ![]() ![]() W planach mam kolejne ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Leginsy w paski z jerseyowej bluski
Najświeższe- czapka z kaszmirowego swetra To byłpółgolf więc wycięłam czapkę przy dekolcie i zszyłam w ręku Późneij zdecydowałam się doszyć kokardkę i dorobić komin ( tu poszłam totalnie na łatwiznę- wycięłam górną częśc rękawa i podwinęłam tylko tę część przy twarzy --- Ostatnio edytowane 2014-12-02 18:18:29 przez takaya --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
piękne rzeczy szyjesz! Białe spodenki z żółtymi ściągaczami bardzo mi się podobają.
Buciki, sweterek i poduszka chmurka- super! Z czego są podeszwy w bucikach? Szyłaś je ręcznie? A modelka cudowna ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo fajne przeróbki ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Świeżynek
![]() |
|
BarBór Wielkie dzięki! Niestety coś skoniłam w tych spodenkach i jak M podrosła to zaczęły się dziwnie układać. Buciki szyte na maszynie (tylko malutkie i nie miałam jak ukryć szwów dlatego są wewnątrz buta) a podeszwy z białego jeansu (w jedyn buciku nawet widać jak się pomyliłam i źle zszułam podeszwę z środka dałam na zewnątrz a zewnętrzną wszyłam w środek buta ). to są takie bardziej kapcie, lub buciki dla nie chodzącego dzieciątka.
--- Ostatnio edytowane 2014-12-02 19:23:57 przez takaya --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczne rzeczy szyjesz, a mała to urodzona modelka !
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dla takiej modelki to aż chce się szyć. Piękne te Twoje uszytki! ________________________________________________________
Moja praca, moja pasja - http://aleksandra-krajnik.pl/
Aleksandra i jej mała manufaktura - http://aleksandra-szyje.blogspot.com/ Koszulki, dużo koszulek - http://t-max.pl |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.