Wersja do druku

Świeżynek
Dzień dobry.

Ciesze się że trafiłem na to forum, gdyż czuje że dowiem się tutaj więcej, niż w sklepach sprzedających maszyny do szycia.
Mój problem, poza że jestem w bardzo początkującej fazie szycia, polega na braku obiektywnej opinii w kwestii szycia zasłon. Co jakiś czas potrzebuje "dorobić" coś w domu. Drobne rzeczy, z którymi męczy mnie bieganie po miescie i szukanie zakładów krawieckich.

Więc rzuciłem się jak szczerbaty na suchary, i postanowiłem kupić porządną maszyne do szycia. Zamierzam szyć zasłony i tkaniny obiciowe do domu.
Obejrzałem przemysłowe Juki DDL 8700 z energooszczędnym silnikiem i stołem. Koszt, 1000-1500 zł.
Ktoś podpowiedział że wystarczy mi Singer 4423 za ok. 700 zł.

Cóż, zwracam się do Was o obiektywne rady, bo nie chciałbym żałować zakupu. Wszystkie rozwiązania milewidziane.

Stara Gwardia
Tylko zasłony i tkaniny obiciowe? Chyba masz duży dom :)
Tylko. Tylko zasłony i tapicerka, i nie smuci mnie to. :)

Powodzenie takiego projektu uznałbym za osobisty sukces. Potrzebuje jednak odpowiednich narzędzi do pracy. Inaczej będę przykro wspominał moje zrywy związane z szyciem.
Pogromca spamerów
jak chcesz szyc duzo to do szycia ciezkiego raczej bym brala
Świeżynek
To raczej brałabyś... którą?
Z ciężkimi tkaninami radzi sobie zarówno Juki DDL 8700, jak i Singer 4423.

Zalety Juki:
- przemysłowa
- szybka

Zalety Singer:
- wiele różnych sciegów
- kosztuje połowe w porównaniu z Juki
Pogromca spamerów
juki ale nie tylko ta marka ma maszyny do szycia ciezkiego
chcesz maszyne do szycia konkretnych rzeczy,czy maszyne z bajerami,ktore moze wykorzystasz?

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.