Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witam serdecznie,
Na forum trafiłam już jakiś czas temu w poszukiwaniu informacji o kilku kwestiach dotyczących szycia. Miałam także przyjemność podglądania niektórych Waszych blogów. Aby nie zanudzić, tylko kilka słów o sobie : Pierwszą znajomość z maszyną do szycia zawarłam w wieku 11-12 lat. Pierwsza moja praca na szkolnych ZPT-ach to była prosta spódniczka bez paska. Okazało się, że szycie nie takie straszne. W domu była maszyna na pedał SINGER. Na niej szyłam moje pierwsze ciuszki. Maszyna była rozregulowana (często zrywała nici i przepuszczała), co mnie skutecznie zniechęciło do szycia. Po wielu latach zostałam obdarowana maszyną (już) elektryczną marki PFAFF Hobby 380 …. I tak razem sobie (przez już kilkanaście lat) coś prostego uszyjemy. A to pościel, a to podszycie zasłon czy podszycie nogawek spodni, czyli takie tam drobiazgi. Ostatnio coś we mnie domaga się do zaciśnienia przyjaźni z moją Pfaffką. Postanowiłam SZYĆ. Zabrałam się ambitnie do studiowania Burdy i Anny, zakupiłam pierwsze materiały i szukam inspiracji oraz wiedzy na tematy szyciowe. Mam nadzieję , że wiele się od Was nauczę i moje uszytki będą mnie cieszyły . Pozdrawiam pięknie, Ola |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
witaj ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
cześć ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Roksanitko, Changela , witajcie
![]() Mam nadzieję na tym forum zapuścić korzonki. Na początek zaprenumerowałam sobie na ten rok : "Diana szycie bez tajemnic" oraz "Anna ..". Na burdę będę polowała w kiosku.Mam nadzieję, że po takich lekturach moja aktywność na forum będzie spora i na temat . |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Dzień dobry!
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dzień dobry Aniu
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj