Wersja do druku

Świeżynek
Witam,
Chciałam się dowiedzieć czy istnieje możliwość skrócenia sukni ślubnej takiej jak na zdjęciu oraz czy można poszerzyć ją w biodrach?
Serdecznie dziękuję za wszelką odpowiedź :)
Pozdrawiam

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mistrzyni Krawiectwa
Z poszerzeniem może być kłopot ponieważ te suknie posiadają minimalne zapasy na szwy. Skracanie też raczej nie wchodzi w rachubę, bo dołu nie utniesz ze względu na ozdobny brzeg koronki. Jest to ewentualnie możliwe w miejscu, w którym falbana przechodzi w korpus ale trzeba by się przyjrzeć konkretnej sukni. W każdym razie chyba lepiej zamówić taką samą na wymiar.
Chyba ze szyl ją ktos kto pomyslal i zapasy sa z boku /moja taka byla/ i musisz sie zastanowic czy zalezy ci na skroceniu czy na oryginalnym brzegu koronki, bo jesli skrocisz "na prosto" to po prostu nie bedzie tego "falowanego" dolengo brzegu koronki.
Stara Gwardia
aha, znajoma robila tak, ze ta czesc koronki ktora odciela, naszyla wyzej po prostu, i nawet ladnie to wyszlo, nikt pod swiatlo dolowi nie rpzyglada na weselu.
Zaaklimatyzowany
Dokładnie tak się robi w salonach sukien ślubnych, gdzie są też przeróbki, jak pisze flower:)
Koronkę z dołu można odciąć tnąc po tiulu, nie po aplikacji i nie na prosto, tylko po kształcie i naszyć wyżej.
Stara Gwardia
Wygląda na to że dół sukni jest szyty z klinów więc i wykończenie jest doszyte. Trzeba się tylko dobrze przypatrzyć, bo używa się do tego specjalnych cieniutkich nici. W ten sposób wykańcza się większość sukienek a i zapasy na bocznych szwach i z tyłu przy zamku z reguły są dość spore. Przez kilka lat pracy w salonie sukien ślubnych przeszyłam setki tego typu sukien wiec z doświadczenia wiem ze wszystko da się przerobic:) :)

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.