Świeżynek
![]() |
|
Witam.
![]() Na dniach będę miała nową maszynę(singer8280) i zastanawiam się co jest mi potrzebne na początek, nigdy nie szyłam i dlatego nie mam żadnego pojęcia na ten temat. Nie wiem jakie stopki,igły,nici,nożyczki itp. kupić, a z drugiej strony nie chciałabym pójść z torbami kupując te wszystkie rzeczy,dlatego proszę o rady ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witam serdecznie!
Najpierw naucz się obsługiwać maszynę (korzystając przy tym jak najczęściej z instrukcji obsługi!), potem uszyj trochę zwykłych prostych poszewek na poduszki, jaśki itp., później naucz się szyć, a po tym wszystkim chyba już będziesz wiedziała czego potrzebujesz. Możesz oczywiście przed tym wszystkim przeszukać Forum, są tu wątki o podstawowym wyposażeniu początkującej "maszynistki". To ułatwi Ci wybór przyszłych akcesoriów. Poza tym coś dostaniesz razem z maszyną. Powodzenia i radości! |
|
Administrator
![]() |
|
Polecam wątek -> Niezbędnik krawcowej - do przeczytanie przynajmniej kilka pierwszych i ostatnich stron ![]() Nie kupuj wszystkiego tylko na bieżąco. Teraz wszystko w sklepach jest, nie trzeba robić zapasów ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.