Świeżynek
![]() |
|
Dziewczyny drogie,
czy któraś z Was szyje albo zna kogo na stebnówce Brother'a PQ1500s? Jakie wrażenia? Warto kupić? Link do maszyny: http://sklep.emb.com.pl/pl/stebnowka-brother-pq1500s.html |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Czytając ten post zastanawiam się, czy jest to reklama, czy faktyczne pytanie?
Przyjmując że jest to pytanie, odpowiedź jest bardzo prosta - maszynę tą może kupić tylko osoba wyjątkowo nierozsądna, lub osoba dla której liczy się tylko nazwa na obudowie. Maszyna jest dobrej jakości, ale w tej cenie, można kupić 2 maszyny przemysłowe, które przewyższają ją w każdym parametrze, lub 2 maszyny domowe o porównywalnych parametrach, a posiadające olbrzymią ilość funkcji. |
|
Świeżynek
![]() |
|
To faktyczne pytanie i faktyczny problem z małą ilością czasu na rozwiązanie sytuacji
![]() Jakie konkretnie 2 maszyny proponujesz w cenie stebnówki brothera? Z transportem igłowym i regulowanym transporterem i przemysłowym chwytacze? Mające w zestawie stopkę z górnym transportem i blat powiększający pole pracy? Plus ważącą kilkanaście kilogramów? Mieszcząca się w malutkiej pracowni? ale z potrzebą prężnego rozwoju? Maszyny przemysłowe zajmują dużo miejsca, a maszyna do szycia domowa (wielozadaniowa) i stricte stebnówka to zupełnie inny rodzaj maszyny, co na pewno wiesz ![]() , Będę wdzięczna za pomoc ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-02-24 12:57:00 przez Docia --- --- Ostatnio edytowane 2015-02-24 12:58:53 przez Docia --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bogdan widzę, że jesteś tu długo, więc chciałabym poznać Twoje sugestie. Niecierpliwie czekam!
--- Ostatnio edytowane 2015-02-25 14:37:34 przez Docia --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Skoro Bogdan nie chce się wypowiedzieć to może ktoś inny może mi doradzić?
Może jednak warto kupić PQ 1500 dla kilku unikalnych funkcji? |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
No to kup... I się przekonasz... ![]() Gdyby mi tak strasznie zależało, to bym kupiła. A nie zadawała pytania - żeby uzyskać odpowiedź, którą momentalnie odbiłabym jak piłeczkę. Proste. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
To nie chodzi o odbijanie piłeczki, ale o nieudolnie ukrywaną reklamę. Po pierwszym poście w temacie miałem wątpliwości, ale kolejne posty rozwiały te wątpliwości.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Kurde mylicie się... Po prostu widzę zalety tej maszyny i jestem pod jej wrażeniem, ale jest droga.
Bardzo podobają mi się jej funkcje, ale chciałabym poznać kogoś kto ją ma i może się wypowiedzieć o pracy na niej. Staram się dokonać odpowiedzialnego zakupu maszyny, na której będę mogła szyć spokojnie przez kilka lat. A odbijanie piłeczki było, bo wiem ile kosztują maszyny i wiem, że nie da się kupić 2 maszyn w cenie 1, nawet drogiej. Choć spytałam się o radę i jakoś do tej pory nie dostałam odpowiedzi a bardzo mi na niej zależy i kończy się czas ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-02-27 22:58:03 przez Docia --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bogdan tak sobie myślę skąd w Tobie tyle złości? Jestem tu nowa - czy wszystkich nowych traktujesz jak wrogów?
Szyje od dość krótkiego czasu, mam podstawowego Singer'a i możliwość kupienia profesjonalnych maszyn... Myślałam, że zasięgnę tu porady a nie zostanę zmiażdżona...tylko dlatego, że podoba mi się maszyna firmy, której jak rozumiem nienawidzisz? Pytanie tylko DLACZEGO? Bo to też dla mnie ważne... --- Ostatnio edytowane 2015-02-27 23:22:10 przez Docia --- |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
To nie złość, ale wnioski z dokonanych wpisów, jeżeli są błędne to przepraszam.
Omawiana maszyna jest to w dzisiejszych standardach maszyna domowa wzmocniona, posiada tylko ścieg prosty oraz transport igłowy ułatwiający szycie trudnych materiałów (w tej roli zdecydowanie lepszy jest potrójny transport). W ramach reklamy, podobnie jak w przypadku innych maszyn dodany jest stolik oraz stopka z górnym transportem mająca zastosowanie do użytku domowego/hobbystycznego - stopki te nie mają zastosowania w maszynach przemysłowych, bo to tylko przydatny gadżet. Maszyna może mieć zastosowanie do użytku domowego, w punktach czy niewielkich pracowniach krawieckich. To wszystko za kwotę blisko 4.500 zł , w mojej subiektywnej ocenie maszyna dobrej jakości, ale zdecydowanie niewarta tej ceny. Była wzmianka o pracowni krawieckiej z potrzebą prężnego rozwoju, a to tylko kwestia czasu gdy będzie musiało znaleźć się miejsce dla przemysłówki, a przy budżecie 4.500 zł jest duży wybór. Jakąś godzinę temu pisałem w innym temacie o maszynach Typical, można zaglądnąć. |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.