Administrator
![]() |
|
Kochani ponownie zakupiłam tkaninę kaszmirową. Szyję z niej sukienkę. I mam zagwozdkę - jak ją potem prać. Prawdziwy kaszmir jest z wełny kóz ale czy ten mój jest prawdziwy?? Jest mało puszysty, dość zbity. Owszem miękki i przyjemny w dotyku ale nie wygląda mi na tkaninę wełnianą.
Zdjęcia w przybliżeniu można zobaczyć w TYMwątku. O i tutaj na moim blogu także sukienka z kaszmiru ale w morskim kolorze -> KLIK Nie za bardzo uśmiecha mi się oddawanie sukienki do pralni chemicznej... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Widziałam podobną sukienkę w burdzie 9.2010 i bardzo mis ie spodobała jednak mam ją tylko w wersji pdf po rosyjsku ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Moniko to jest sukienka z Burdy 9/2010 ale bez tych charakterystycznych rękawków ![]() Dziękuję za wszelkie sugestie. Będę prała ręcznie, w letniej wodzie - tak jak piszesz. Tez słyszałam, że warto dodać ocet ale niegdy nie sprawdzałam czy to działa. Trochę się boję. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Kiedyś polecano pranie wełen w szamponach do włosów...
Na pewno jedno jest ważne - taka sama temperatura wszystkich kąpieli - i piorącej, i płuczących. Ocet nie powinien wełnie nic zrobić, a na pewno wpłynie na żywość koloru. Zobaczę, co piszą na kaszmirowych sweterkach w M&S... Ania --- Ostatnio edytowane 2011-11-07 20:20:45 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
O dzięki Czeremcho - a więc będę prać sukienkę ręcznie w wodzie z dodatkiem octu ![]() ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.