Stara Gwardia
![]() |
|
Tak jak w temacie, chciałabym zaczerpnąć Waszej rady jeśli chodzi o kupno manekina.
Kwestia finansowa jeśli chodzi o te 3 modele nie ma znaczenia. Znaczenie ma jedynie to, który z nich będzie mi najdłużej i najlepiej służyć. Proszę każdego kto zechce się wypowiedzieć o krótkie uzasadnienie dlaczego akurat taki wybór ![]() zdjęcia wzięte stąd: http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=SubCategoryList&catid=5&sid=19&lang=pl Pozdrawiam! --- Ostatnio edytowane 2012-08-03 19:32:32 przez Alto --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja mam ten srodkowy tzn LEG FORM, wybrałam go ze wzgledu na szeroki zakres ustawień i to, ze ma mozliwość przymiarki spodni bowiem w kroczu ma takie pęknięcie jakby formę pupa/uda ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja tez mam ten srodkowy, ale w mniejszym rozmiarze (jest niebieski). Tyle, ze jeśli nie szyjesz spodni to chyba wybrałabym ten trzeci.
Stara Gwardia
![]() |
|
zakładam, ze wkońcu te spodnie uszyje, na razie jakos mi nie po drodze bo się odchudzam i czekam aż będę zadowolona z krągłosci ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Alto jak byłyśmy na zlocie w Strimie kilka dziewczyn narzekało na regulowane manekiny.Są bardzo delikatne, po pewnym czasie zaczynają się "telepać" a druciki, które trzymają konstrukcję "do kupy" łamią się i luzują.
Od ponad roku mam Dianę A (u Ciebie trójeczka) i póki co manekin jest w bardzo dobrej formie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Witam ja mam tez 3 jak Susanna rozmiar A od 3 lat i moje spostrzeżenia są takie:
- rozmiar następny osobiście chyba bardziej przydałby się a tak to wypycham tu i ówdzie -3lata użytkowania nic na razie się nie dzieje nic złego bardzo gnębiony może nie jest ale już swoje przeszedł -bardzo wygodny pod względem czasu i ilości przymiarek -szkoda że nie ma pęknięcia na spodnie (przymiarka spodni to kombinacja bynajmniej w moim przypadku) -cena ciekawa ja kupowałam droższy Pozdrawiam ________________________________________________________
|
|
Niespodzianka
![]() |
|
witaj
posiadam kilkanaście lat ten ![]() Nr2 /który pokazałaś/ jest dosłownie taki sam jak mój metalowe blaszki odpadają(znajdują się w środku i podtrzymują całość) i są nitowane do korpusu Wiedz jedno,że nie można zrobić dość dużych różnic w obwodach bo ten plastikowy element ![]() jedynie co w nim jest na "+" to ten znacznik do zaznaczenia dołów i takie cudo bym polecał jeśli chodzi o ten Nr3 to nie mam pojęcia ,co tam w środku jest, ale Sus może więcej opowiedzieć ![]() Pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No to teraz mam zagwozdkę... myślałam o tym pierwszym, bo w sumie jest najładniejszy i wydaje mi się że na materiale nie będą się odznaczać pokrętła, tak jak to może się dziać w tym trzecim. Spodni szyje mało, ale myślę że szyć będę. Ja tego manekina potrzebuje na własne potrzeby. Prawdopodobnie będzie stał w stałych rozmiarach 36-38-40(idąc od góry)... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja miałam już wszystkie 3 i stwierdzam że ten trzeci jest najbardziej wytrzymały.
I jeszcze ważną rzecz powiedział Artur że nie można robić dużych różnic bo pokrętła nie wytrzymują naprężeń ![]() Niestety nic nie zastąpi żywego modela. ________________________________________________________
http://www.annapietrzykowska.pl/
http://twoj-projekt.pl Nie ma rzeczy łatwych, ani trudnych. Są tylko rzeczy które potrafimy zrobić lub nie. |
|
Administrator
![]() |
|
Alto Diana chyba najlepiej będzie Ci służyć ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.