Zaaklimatyzowany
![]() |
|
w takim przypadku masz zupełna rację, jest ci potrzebny regulowany manekin i to z wieloma opcjami, warto jak piszesz pojechać i przyjrzeć się w realu jak to wygląda ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Cześć,
zamierzam kupić manekina i przetrząsam fora w poszukiwaniu wskazówek, który wybrać. Alto - możesz napisać na jakiego manekina się zdecydowałaś i dlaczego? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja osobiscie uzywam klasycznego ze styropianu i jestem bardzo zadowolona. Jest swietny do modelowania i do prezentacji ciuszkow.
Nabylam tez okazjonalnie w duzo mniejszym rozmiarze taki rozsuwany no i wyladowal w skladziku. Te mechanizmy do rozsuwania w moim sa fatalne, dodatkowo nie da sie wbic w niego szpilki bo wykonany jest z czegos twardego powleczonego tkanina.. tak ze zwracaj uwage na te szczegoly jezeli jestes zainteresowana rozsuwanym ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
W moim przypadku w grę wchodzi tylko regulowany - ze względu na różnicę w rozmiarach biust/biodra i to że mniejsza nieco siostra męczy o sukienki
![]() Najbardziej boję się tych delikatnych mechanizmów, ale jak ktoś wcześniej pisał wszystko zależy od częstotliwości kręcenia śrubkami. |
|
Administrator
![]() |
|
A ja mam takiego i takiego i oba bardzo lubię :P
Styropianowy jest póki co ozdobą pokoju gościnnego ale będzie także prezentował uszyte przeze mnie ubranka a regulowany jest mega pomocny gdy szyję dla siebie i gdy szyję dla kogoś "obcego" kto mieści się w granicy "rozchyłu" manekina ![]() Bardzo go sobie chwalę i cieszę się, że go kupiłam. Wcale nie jest aż taki delikatny, w moim póki co wszystko działa jak należy i nic się nie pourywało. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
a czy miałyście problem z dobraniem manekina w drugą stronę? Kupiłam styropianowego, bo w regulowanym najbardziej odstraszała mnie cena, i wg rozmiarów pas, biodra i biust mi pasuje (wzięłam 36)ale w plecach jest za szeroki, bo mam problem z założeniem na niego żakietu a na mnie leży on normalnie. A manekina brałam głównie ze względu na to bym nie musiała kogoś wołać przy dopasowaniu pleców, czy wszywaniu rękawów.
A tak zastanawiałam się czy jakoś nie ściąć małej warstwy styropianu by dopasować idealnie do siebie manekina |
|
Stały Bywalec
|
|
Witam!
Ostatnio kupowałam manekina ze styropianu który nie odpowiada idealnie moim rozmiarom. Pani u której kupowałam powiedziała mi, że można go delikatnie ściąć nożykiem do tapet a potem polakierować lakierem bezbarwnym. Jeszcze nie próbowałam tego zrobić.Pozdrawiam Teresa |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Niestety doświadczenia w tym nie mam ![]() ![]() Szczerze mówiąc, z perspektywy czasu nie wiem czy był mi aż tak niezbędny ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Cześć,
właśnie mam okazję kupna manekina regulowanego od znajomej - model Dama A. I tak się zastawiam czym on się różni od modelu Diana A? Czy ktoś z Was miał może styczność z tym manekinem Dama A i może polecić? Byłabym wdzięczna za pomoc ![]() Z góry dziękuje! |
|
Administrator
![]() |
|
Kolorem pokręteł?? ![]() Nie no patrząc na zdjęcia Damy A i Diany A to wyglądają niemal identycznie i pewnie takie są. Być może inny producent. No i nie wiem jaki jest zakres regulacji w Damie. Niemniej wydaje mi się, że to będzie to samo. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.