47 stron: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
ee no nie gadaj znasz mojego męża??? ![]() ![]() ![]() ![]() a tak serio to strasznie dziękuje wszystkim za miłe słowa ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Martynior Ty się nie rozpraszaj okręgami, tylko dziabaj te prostokąty i siadaj do lamówki. Polla ma rację, z pokorą ale bez obaw, powolutko wszystko wyjdzie jak trzeba. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
TAK JEST SIR!
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wystawienie chociażby kilku rzeczy na sprzedaż to już można nazwać ofertą handlową, nie trzeba manufaktury
![]()
Sprzedaję za granicę, a raczej próbuję, ale do UK jeszcze nic nie trafiło - na razie pojedyncze do Francji, Niemiec i Rosji :P Niestety u nas wiele przepisów jest takich nieludzkich, w szczególności dla malutkich jednoosobowych działalności albo dla ludzi, którzy po prostu chcieliby dorobić sobie do pensji itp. A w czasach kryzysu to już w ogóle mi się idiotyczne wydaje, że nie ma takiej opcji. Zresztą już sobie z Pollą pogadałam ![]() A tak już w temacie - mi się patchwork kiedyś bardzo nie podobał, ale im więcej go oglądam tym bardziej się przekonuję :P Może kiedyś spróbuję swoich sił w tej dziedzinie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
odmaszerować do maszyny ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Odmaszerowałam
![]() Zrobiłam podkładkę, przepikowałam, obszyłam lamówką... odprułam lamówkę ![]() Juto podejście numer 2! A tak wygląda podkładka teraz. |
|
Administrator
![]() |
|
Przed pikowaniem malujesz sobie linie na tkaninie? Tak równiutko przepikowane ![]() Kurcze chyba nie powinnam tutaj tego wrzucać ale w grudniu szyłam kocyk dla mojego chrześniaka. Co prawda kwadratów nie zszywałam a tkanina to gotowiec a'la patchwork ale pikowałam dzielnie po liniach a od spodu podszyłam dwoma warstwami polaru. Podoba mi się też wszycie lamówki w moim wykonaniu... W ogóle to podoba mi się ten kocyk, mojej dzidzi tez chciałabym taki uszyć. Mógłby służyć i jako kołderka i jako kocyk na podłogę żeby pupskiem nie siedziało na panelach. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no proszę co moje oczy widzą ![]() ![]() ![]() ![]() Martynior bardzo dobrze bardzo dobrze ![]() Susanna no i super kocyk/narzutka a lamówka wszyta 1 klasa ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A oto mój pierwszy próbny, własnoręcznie uszyty patchwork
![]() ...bez naparstka, maty, noża...jednak można ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładny patchwork. Można bez noża, ale po co się męczyć?
|
47 stron: « < 9 10 11 12 13 14 15 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.