Stara Gwardia
![]() |
|
Obiecuję jutro wniknąć w papiery ,przeprowadzam się niedługo i książki mam po kartonach 😣
|
|
Stara Gwardia
|
|
Owszem, długość zaszewki będzie za każdym razem inna, ale jej długość to wymiar będący konsekwencją całej konstrukcji. Koniec zaszewki wyznacza się od czubka biustu. Odmierza się kilka centymetrów (ja daję 2cm) od czubka biustu i tam zaznacza się punkt, gdzie zaszewka powinna się kończyć. Jaka będzie jej długość, to wynika z wyrysowanej wcześniej siatki opartej na wymiarach osoby, na którą rysujemy konstrukcję. Nigdy nie słyszałam, żeby określać z góry jej długość.
![]() |
|
Wniknęłam w stare ksiazki i zeszyty i tyle z tego wiem ,że zaszewka powinna na siatce być wyrysowana po lini piersi do środka piersi.Czyli tak jak masz na pierwszym rysunku do tych znaków zapytania .Twoja bluzka to bluzka z dwoma zaszewkami idealna na większy biust.Z głębokości zaszewkę zbieramy poniżej lini piersi.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Aire - i o to właśnie mi chodziło
![]()
Ania.79 - Uprzejmie proszę rozwiń to - tak łopatologicznie dla laika ![]() Z góry bardzo dziękuję! --- Ostatnio edytowane 2018-03-20 13:15:31 przez lawinka --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
:🤔 w tym problem że co innego pokazać a co innego opisać
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak jeszcze może z własnego doswiadczenia,jeżeli szyję na siebie to modeluję na sobie przykładając materiał prawą stroną do siebie i zaszewki zbieram i zapinam szpilkami.Od razu widzę jak uklada się materiał i gdzie ile zebrać.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję Ania.79!
Metodą "na lewą stroną" zwężam spodnie ale faktycznie to może być też dobry sposób na zaszewki ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.