Świeżynek
|
|
Hej, chcę samodzielnie uszyć legowisko dla psa - chciałbym użyć materiału Cordura - gramtura 480g/m2 - czy zwykła jakaś najtańsza maszyna do szycia mi to uszyje? czy muszę kupić jakiś lepszy sprzęt?
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
ja na cordurze nie chcialabym lezec ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Hhmmm... na cordurze zawsze można położyć coś, co się łatwo pierze i wymienia
![]() A jeszcze lepiej przymocować na rzepy. Też bym była zainteresowana odpowiedzią na to pytanie - czy zwykła maszyna daje radę. Bo cordura leży i czeka, ale mam trochę obaw, czy maszyna da radę. A ja w przypływie rozpaczy rozważam szycie posłanek dla kotów z betonu szlifowanego ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zależy, co rozumiesz przez tanią maszynę, łucznika z marketu za 300zł, czy 30-letniego łucznika też za 300zł. Ten pierwszy delikatnie mówiąc może zastrajkować, drugim przeszyjesz wszystko, przynajmniej takie są moje doświadczenia. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
|
|
chodzi o to, że ciotka ma niby jakaś 'zwykłą tanią maszynę' i może wezmę ten materiał i do niej pojadę (50km) aby pożyczyć maszynę, ale się zastanawiam czy to ma wogóle sens.
wychodzi na to, że nie ma lepszej rady jak tylko przetestować tę maszynę, najwyżej 'zastrajkuje' ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-11-03 18:36:23 przez michaldoberman --- |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
A Singer 4423 da radę?
Bo na mój rozum powinien dać, ale wolałabym mieć pewność, zanim się wpakuję w kłopoty ![]() Igła do dżinsu? michaldoberman, Gucio to ma w sobie coś z norowca chyba? To ja rozumiem tę cordurę ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Powinien dać, igła do dżinsu jak najbardziej wskazana. Tak naprawdę puki się nie spróbuje to nigdy nie ma gwarancji że się uda albo nie. Dlatego napisałam "może", a nie " nie da rady" ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Liczyłam na "szyłam, działa"
![]() ![]() Chociaż może ktoś jeszcze się odezwie? Sama grubość to na pewno nie problem, ale ta warstwa 'gumy' trochę mnie stopuje... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szyłam, działa.
Z tym że na starym łuczniku ![]() Ten kot sie na mnie gapi ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Ten kot to Baśka
![]() Gapi się, bo pora kolacji się zbliża ![]() Mogę poszukać innego, ale chyba wszystkie się gapią ![]() Jak stary Łucznik dał radę, to i Czołg da ![]() Dziękować ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.