Świeżynek
![]() |
|
Witam
![]() Dzisiaj muszę podjąć decyzję,który overlock kupić.W domu mam wielofunkcyjną Janomke i jestem bardzo zadowolona,dlatego myslalam o tej 990d ale czytałam tez dobre opinie na temat tej drugiej..no i jest tańsza,co wiadomo ma swój plus ![]() Zależy mi by była w miare cicha,ale przede wszystkim łatwa w ustawieniu naprężaczy,bo z nićmi jakoś sobie poradzę ![]() Proszę doradźcie:* |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z owerlokiem janome nie miałam do czynienia, o pierrocie pisałam tu https://ekrawiectwo.net/board/thread/109218/overlok-jaki-wybrac/?page=1#post-109223.
Koniecznie musisz podjąć decyzję dziś? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja mam tego owerlocka Janome i sobie chwalę - co do poziomu głośności to ciężko się wypowiadać bo to jest kwestia indywidualna - napewno jest najgłośniejszy z posiadanych przeze mnie maszyn (na początku nawet zasłużył na miano traktorka), ale przy regularnym oliwieniu spokojnie można z nim wytrzymać. Ja większych problemów z naprężeniem nici nie miałam (może coś źle robię ![]() ![]() Texi nie znam w ogóle, więc się nie wypowiem. ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ten overlock Janome ma 5 lat gwarancji (do użytku domowego)..
Texi- czy to jest marka własna firmy Strima? Widuję reklamy w Burdzie.. ________________________________________________________
tutu |
|
Świeżynek
![]() |
|
No więc przedłużył mi się czas namysłu do poniedziałku
![]() Nie mam pojęcia czy ten texi to od strimy..w necie tylko,że to polska firma. Ikk a nie brakuje Ci w nim wolnego ramienia?..texi własnie ma..wiec to na plus i automatyczne nawlekanie dolnego chwytacza i 400 zł mniej niz janome..ale janome to janome..i nie wiem.. Mówisz ze względnie głosny..o texi piszą,że cichy w czyiś odczuciach. Dawno takiego dylematu nie miałam.. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Texi to może i polska firma(ale szczerze wątpię, nawet polskojęzycznej strony nie mają), ale produkty nią sygnowane na pewno nie są produkowane w Polsce. Z tego co wiem to na opakowaniu nie ma podanego nawet producenta tylko dystrybutor.
Co do wolnego ramienia to nie zachwycałabym się nim tak. Nawet w mojej maszynie jest na tyle duże, że żaden rękaw i spora część nogawek na nie nie wchodzi. Szycie bez niego wcale nie jest szczególnie trudne. Owerloki są z zasady głośniejsze od maszyn, ale czy konkretny model jest głośny czy cichy to i tak subiektywne odczucie. Dla mnie jest cichy, dla innej osoby warczy jak traktor. Nawet nie o sam hałas może chodzić, a o rodzaj wydawanych dzwięków. --- Ostatnio edytowane 2016-01-22 18:09:55 przez GoraLove Szycie --- ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja szyje glownie noca kiedy dziecko spi,dlatego pytalam o to choc wiadomo ciezko to okreslic
|
|
Świeżynek
![]() |
|
A czy to prawda ze ta janomka juz ma stary system tych nawlekaczy?tych kolek do naprezen?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Skąd ta informacja? Kto tak napisał?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Na jakims innym forum przeczytalam