Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Stara Gwardia
Witam,

Miałam ostatnio problem z pękniętym uchwytem stopki. Nowy uchwyt doszedł tylko teraz jest problem z jego zamontowaniem.
Otóż chodzi o to że gdy umieszczam go na miejscu i dokręcam żeby siedział stabilnie okazuje się że po założeniu stopki jest ona za bardzo posunięta do tyłu, tak że miejsce w które wchodzi igła jest częściowo zasłonięte przez stopkę, nie umiem wmontować tego uchwytu tak by stopki się znajdowały we właściwym miejscu :(
Co robię nie tak?

--- Ostatnio edytowane 2016-04-22 20:44:18 przez KotFilemon ---

--- Ostatnio edytowane 2016-04-22 20:45:20 przez KotFilemon ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
Spróbuj zamontować tak: przyłóż uchwyt do drążka, włóż śrubę do mocowania i przesuń uchwyt do góry maksymalnie ile się da, tak aby się zatrzymał na śrubie i dopiero przykręć.
Stara Gwardia
Próbowałam już tak i nie bardzo pomaga, w momencie dokręcenia śruby uchwyt się przesuwa pod wpływem jej nacisku :(
Stara Gwardia
Masz przeboje z tymi uchwytami, współczuję.

Czy ten przysłany uchwyt różni się od poprzedniego?
Stara Gwardia
Szczerze mówiąc to poprzedni wyrzuciłam, bo uznałam, że nie będzie już potrzebny skoro popsuty. I to był błąd o którym się przekonałam zaraz następnego dnia po wyrzuceniu. Nie spodziewałam się, że będę miała takie problemy z nim :(
Stara Gwardia
Wyrzuciłaś, trudno. Czyli teraz pozostaje zadzwonić do serwisu. Jestem ciekawa, co jest przyczyną tego, że otwór w stopce nie zgadza się z tym w płytce ściegowej. Trzymam kciuki.
Stara Gwardia
Do serwisu wysłałam zdjęcia i opis problemu mailem, by mogli zobaczyć jak to wyglada. Na razie czekam na odpowiedź. W międzyczasie zaniosę maszynę stacjonarnie do jakiegoś serwisu, bo jest w niej wiecej rzeczy do sprawdzenia.
Stara Gwardia
Do serwisu wysłałam zdjęcia i opis problemu mailem, by mogli zobaczyć jak to wyglada. Na razie czekam na odpowiedź. W międzyczasie zaniosę maszynę stacjonarnie do jakiegoś serwisu, bo jest w niej wiecej rzeczy do sprawdzenia.
Stara Gwardia
Upsss, dodało mi się kilka tych samych komentarzy. Da się je jakoś usunąć? :mysli:

--- Ostatnio edytowane 2016-04-26 09:30:29 przez KotFilemon ---
Stara Gwardia
I fajnie.
Pamiętaj, że maszyna jest na gwarancji. Myślę, że bez jej utracenia można niektóre rzeczy naprawić, wyregulować, serwis powinien wiedzieć, co można, a czego nie.

(Napisz wiadomość do Susanny Administratorki forum - i poproś o wykasowanie wpisów).

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.