Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Mieszkam za granicą, mam tu dostęp do gazet z wykrojami z bardzo różnych językach, ale nie po polsku. Z tego powodu mam grudniową Burdę, ale po duńsku. Zasadzam się na płaszcz 102, wykroiłam sobie z papieru wszystkie części wykroju, ale niestety utknęłam na poradniku "jak szyć". Czy ktoś ma grudniową Burdę po polsku i mógłby mi podesłać fotkę tego opisu? Płaszcz to nie t-shirt i wolę mieć pewność, że wszystko dobrze rozumiem, zanim zrobię błąd nie do naprawienia. Potrzebne są oba, bo przy 102 stoi "zacząć szyć jak w opisie 101"
![]() P.S. A tak mi moje kotki pomagają w szyciu płaszcza ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-02-12 10:52:22 przez gayaruthiel --- |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie mam tego numeru Burdy ale mogę spróbować pomóc w tłumaczeniu na polski.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Fajnie
![]() ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Foer to podszewka , indlæg to obłożenie .
Tak szybko spojrzałam na pierwsze zdjęcie i materiał użyty w tym modelu to wełniana buckla . Nie wiem dlaczego są wykreskowane niektóre elementy ale taki opis powinien znajdować się na początku przed pierwszym wykrojem.Patrząc na elementy np. nr 12 jest on zacieniowany i jest to obłożenie przodu-możliwe że powinien być podklejony fliseliną? Trochę jestem teraz zajęta ale wieczorkiem poczytam dokładniej i zajrzę do burdy może coś tam znajdę. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Przesłano mi wersję polską, więc już mniej więcej wiem na czym stoję
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Kobieto, idziesz jak burza z tym swoim szyciem
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam ten sam materiał! Tylko nie na płaszcz a cos w rodzaju żakietu. Tylko zebrać się nie mogę. Pokaż gotowy płaszcz proszę. Jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Juz znalazłam. Cudo!
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Płaszcz jest w moich dłubankach, tutaj: https://ekrawiectwo.net/board/thread/114519/pierwsze-kroki-gayi/?page=2#post-114929
Pokaż żakiet ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.