Administrator
![]() |
|
Chciałam Was moi drodzy zapytać czy macie tak jak ja :> Otóż baaardzo lubię przeglądać na OLX oferty sprzedaży maszyn ale takich starszych. Nie chodzi mi o antyki z 56 roku ale o takie maszyny weźmy 20-30 letnie. Ja to uwielbiam! Wpisuję markę i szukam mając nadzieję, że trafi się perełka do kupienia za grosze ![]() Poza tym zadziwia mnie to, że te maszyny mimo iż już wiekowe, niektóre mają bardzo fajne wyposażenie i niemałe bogactwo ściegów ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też tak mam
![]() I jak czasem znajduję coś ciekawego, to aż mnie korci żeby kupić, tylko niestety nie mam na to ani pieniędzy (tzn pieniądze jakieś by się na pewno znalazły kosztem czegoś innego ![]() Ale jak się napatrzyłam na maszynę teściowej, to podejrzewam, że kolejną maszyną jaką kupię będzie właśnie takie starszawe cudeńko ![]() Najgorsze jest właśnie to uzależniające oglądanie i to jeszcze z tą świadomoscią, ze i tak teraz nic nie kupisz. |
|
Administrator
![]() |
|
Ja tak do 150 zł czegoś szukam. Teraz mam na oku dwie stare ale bardzo ciekawe Singerki i chyba wykonam telefon w celu zaczerpnięcia informacji ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Z maszynami tak nie mam, ale potrafię godzinami przeglądać stare wykroje czy książki o konstrukcji. Moje pudełko na wykroje już woła o pomoc, więc chyba powinnam z tym przystopować ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Ja zbieram trochę starsze, warunek: walizkowe lub w ogóle składane. Przestałam przeglądać allegro i OLX Ale te które mam, chodzą jak marzenie cichutko, płynnie. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Na allegro to co jakiś czas sprawdzam co tam nowego w używanych maszynach. W sumie mam 4 maszyny. Najstarsza Grizner z końca lat pięćdziesiątych a najmłodsza to SilverCrest. --- Ostatnio edytowane 2017-03-07 16:37:46 przez mamamarta --- ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
He , he...
Jeśli OLX to stare łuczniki. A jak stare łuczniki to model 441 (ewentualnie 440) Metalowy , ciężki , retro wygląd (koniecznie zielony) i te wszystkie metalowe guziki i pokrętła ![]() O Tak ! Gdybym miał wolna kasę (i miejsce) - nie zastanawiał bym się ani chwili. ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja niestety też jestem zbieraczką.Zazdroszczę Wam ,że szukacie tylko maszyn - ja swoje zbieractwo mam rozwinięte szerzej - stare nożyce, naparstki, radełka, wykroje no i oczywiście ... żelazka.
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Wow jaki piękny! Mi się podoba zielona Singerka w metalowej obudowie...
Warmijka no to nie zazdroszczę takiego zbieractwa, gdzie to pomieścić ![]() ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ale wy to zbieracie i używacie, czy tak sobie stoją w gablotkach? O takim hobby jeszcze nie słyszałam, ciekawe!
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.