Stara Gwardia
![]() |
|
Witam, nie znalazłam wątku dotyczącego haftu richelieu dlatego postanowiłam go rozpocząć. Proszę, pokażcie zdjęcia Waszych prac, napiszcie czy podoba się Wam ten haft, czy lubicie nim haftować, podzielcie się swoimi doświadczeniami. Na początek pochwalę się moimi drobiazgami
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Ojej jakie piękne. Szkoda trzymać w szufladzie. A te taśmy do przyklejania półek, które reklamują w tv może się nadadzą? Tak zamiast dziur i gwoździ w betonie. ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Uwielbiam haft richelieu. Twoje prace są przepiękne
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mamamarto dziękuję za pochwałę i za podpowiedź. Jakoś nie mam zaufania do taśm mocujących coś na ścianie. Przyklejałam kratki wentylacyjne i uchwyt na papier toaletowy - odpadało. Ale może używałam nieodpowiedniej taśmy? Muszę spróbować tą o której piszesz. Dziękuję.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piękności same tworzysz
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
taśmy do mocowania są dobre, ale trzeba dobrze odtłuścić ścianę. Inaczej odejdzie.
A haft piękny. Warto go pokazywać. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Serdecznie dziękuję
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To sa male dziela sztuki i sa moje ukochane irysy i roze...
haft piekny, podziwiam, ale sama nie haftuje, wiec nie moge sie pochwalic, mam troche szydelkowych prac to wrzuce w odpowiedni watek i za druty zamierzam sie zabrac w miedzyczasie: sweterek mam w planie ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No właśnie, ja też mam piękny haftowany haftem richelieu obrus na 12 osób, ale nie ja go tworzyłam
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
pochwal sie koniecznie, Babci bedzie milo, a obrusowi moze jest smutno tak tam lezec...no i nasze oczy ucieszysz
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.