Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Witam,
planuję kupić stebnówkę. Wyszukałam sobie Singer Curvy 8763. Jako, że mam Łucznika (niestety wersja współczesna, chińska), więc wybór padł na Singera - stopki i szpulki będą kompatybilne ![]() Potrzebuję maszyny do bardziej zaawansowanych hobbistycznych pomysłów, materiałów o różnych grubościach (od szyfonów po filc,flausz, jeans). To czego mi brakowało w Łuczniku, a liczę, że jest w 8763 to: regulacja długości i szerokości ściegu (prawdziwa regulacja, a nie 3 możliwości wgrane przez producenta, ![]() Bardzo proszę użytkowników i użytkowniczki tego modelu o szczere opinie, ewentualnie jakieś sugestie. Mam też pytanie o taki ścieg, nie wiem jak się fachowo nazywa, ale wiem, że jest maszynowy. Chodzi o tę koronkę na brzegu (foto). I pytanie, czy ten Singer ma coś takiego? I pytanie, czy zmiana szycia z maszyny tradycyjnej na elektroniczną jest straszna, czy do ogarnięcia? ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-05-05 13:52:27 przez sourism --- --- Ostatnio edytowane 2017-05-05 13:53:59 przez sourism --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
W innym poście znalazłam tekst
Też tak uważacie? --- Ostatnio edytowane 2017-05-05 14:16:23 przez sourism --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zmiana szycia z maszyny tradycyjnej na elektroniczną jest bardzo miła
![]() Ja mam Bernette Sew&Go 7. Szpulki i stopki do nowych łuczników pasują |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Czyli nie mam się bać elektroniki
![]() dzięki Marianka50 |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie bać się nowszych maszyn !
Jeśli chodzi o ten ścieg to nazywa się chyba krochetka lub kroszetka ? Nie wiem czy domowe maszyny robią taki ścieg, ja spotkałam się z maszyną przemysłową która robiła tylko taki ścieg. Pozdrawiam ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dzięki za dodanie otuchy. Tak się nacięłam na współczesnym Łuczniku, że teraz się boję. Miałam dobrego starego Łucznika, niezniszczalnego, a zamieniłam na chińskiego i owszem , ma kilka dodatkowych ściegów, ale nie uszyje tego co tamten stary, o regulacjach nie wspominając.
Kroszetka o właśnie ![]() ![]() Byłabym bardzo wdzięczna za opinie użytkowników tego wlaśnie Singera, aby dokonać świadomego wyboru i decyzji ![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.