Stara Gwardia
![]() |
|
Urocza lala.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jest śliczna
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
ostatnio moja starsza córka powiedziała - "wiesz mamo, chciałabym żeby w naszym ogródku zamieszkał skrzat, jak w tej bajce którą ostatnio oglądałyśmy".
No to zamieszkał ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Cudny domek! "Czy to bajka czy nie bajka, myślcie sobie jak tam chcecie, a ja przecież Wam powiadam - krasnoludki są na świecie". Ale to stare teksty. Teraz chyba dzieci miałyby problem ze zrozumieniem takiego języka.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
stare ale piękne <3 ja swoim dzieciom często czytam "o Janku wędrowniczku" albo "na jagody" ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Domek cudenko, uciesza sie skrzaty, zwlaszcza ze zima idzie.
Nam mama czytala m.in "Powrot taty" |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
moja młodsza córka <2latka i 8 miesięcy> codziennie wypatruje skrzata, który ostatnio przez roztargnienie zostawił przy domku malutką, szpiczastą czapeczkę ![]() ![]() a ja wynajduje sobie coraz to nowe zajęcia ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wisnia, szczerze Cię podziwiam, naprawdę. Większość młodych mam woli kupić gotowca i nie zawracać sobie głowy takim "staroświeckim" zajęciem jak dzierganie, haftowanie czy inne robótki. Należysz chyba do nielicznych. Getry są cudne, od razu poczułam ciepło w nogach
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
teraz gdy wszystko można kupić w chińskim centrum czy na allegro, rękodzieło odeszło do lamusa....jak byłam mała to zostawałam z moja ciocią i ona pokazywała mi jak robić np. łańcuszek na szydełku, albo jak nabierać oczka na druty. zawsze lubiłam gdy mnie tego uczyła i chyba gdzieś to we mnie zostało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poniżej ten mój, a właściwie Adasiowy, flop ![]() edit - getry zszywane ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-10-23 20:53:39 przez Wisnia --- ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bajki nie znam, ale flop bardzo mi się podoba. Wisnia, ja "na okrągło" - czyli skarpety, rękawiczki lub getry - robię pięcioma drutami, tzn. na czterech drutach jest robótka a piątym przerabiam.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.