Stara Gwardia
![]() |
|
Na facebook dzisiaj znalazłam taką nowo powstającą gazetę "Nowoczesne Krawiectwo" co o niej myślicie?
https://www.facebook.com/MagazynNowoczesneKrawiectwo/?hc_ref=ARSThwf1OtjBUFkTiojJHBSs_KViuLqtydLe2DPySgc-9Hiw_yWh3zjvIktzk96gFGM&fref=nf --- Ostatnio edytowane 2017-08-26 09:12:01 przez A. N. --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zapowiada się ciekawie, myślę, że publikacja przydatna dla osób rozpoczynających przygodę z krawiectwem. Cena niestety wysoka
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na stronie są 3 artykuły do pobrania ale wymagają zalogowania i podania email i nr telefonu - w sumie to mnie odstraszało ale ciekawość wzięła górę i w końcu pobrałam. Cena gazety ok. 45 zł na m-c - jak dla mnie to wysoka cena. Artykuł o dekatyzacji podobał mi się fajnie napisany, artykuł o pobieraniu miar świadczy moim zdaniem o tym że te konstrukcje będą się opierać o książki z których uczono mnie dwanaście lat temu w szkole, czyli np P. Parafianowicz , ostatnio testuję konstrukcje zaprezentowaną w książce p. Kowalczyka (metoda Mullera) panowie trochę inaczej dzielą obwód klatki piersiowej i wysokość przodu do biustu itp.i przez to trochę inaczej ścigają miarę, czytajac tytuł "Nowoczesne Krawiectwo " myślałam że autorzy oprą się o system Mullera właśnie
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pewnie też pobiorę z ciekawości i dla porównania z np. 123szyjeszty. Tam też jest artykuł na temat dekatyzacji, jest również konstrukcja spódnicy podstawowej https://123szyjeszty.pl/2017/07/11/konstrukcja-spodnicy-podstawowej-dla-poczatkujacych/
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Również przeczytałabym te "darmowe" artykuły, ale one są płatne
![]() I dlatego ![]() @Aniu Czy z tego artykułu o dekatyzacji dowiedziałaś się czegoś nowego, czegoś czego nie wiedziałaś? Czy artykuł jest podpisany, ma autora? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
fides te trzy artykuły są za darmo, trzeba podać im dane tel. i email bo podobno chcą sprawdzić opinie o tych artykułach.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mylisz się, trzeba zapłacić podaniem imienia, nazwiska, telefonu i adresu mailowego, więc nie są za darmo.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
hmmmm tak o tym nie myślałam ale chyba masz racje !
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A, i jeszcze jedno, pewnie nie zauważyłaś, bo byłaś zalogowana na fb podczas podawania danych. Aby przejść "dalej", trzeba się zalogować. To jest weryfikacja danych.
Widzisz, kupisz, nie kupisz, Twoje dane - aktualne, świeżutkie zostają. Życie pokazuje, że "dane" są cenne i co jakiś czas wyciekają - są kradzione z różnych firm, instytucji. Krótko: mają swoją wartość. Artykuł o dekatyzacji nie ma autora, prawda?
--- Ostatnio edytowane 2017-08-27 15:12:35 przez Fides --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziewczyny , czy to czasopismo można kupić tylko jako prenumeratę,czy jest dostępne gdzieś w kiosku?
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.