Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Jedno słowo przychodzi mi do głowy: MAJSTERSZTYK!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jak na pierwszy raz, to wyszło wspaniale. Ciekawa jestem kolejnych projektów. Trochę wprawy i będziesz wymiatał ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam kolejne hafty powstałe na moim singerze. Tym razem troszkę drobniejszy projekt. Trzy motylki na poszewce poduszki. Uszycie poszewki wraz z haftem zajeło mi jedno popołudnie. Niedługo będą następne dzieła.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
W trakcie pracy nad następnym haftem.☺
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bajer. Przeglądałam filmiki na YouTube i sama mam zamiar spróbować,gdy tylko znajdę czas. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak pięknie to wygląda, przypuszczam że stopka do haftowania to tutaj konieczna jest?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() śliczne motylki ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję. Co do stopki to jest potrzebna ale nie niezbędna. Widziałem panie, które haftowały bez stopki na starych maszynach. Mam dwa typy stopek do haftowania ale kożystam tylko z jednej na zdjęciu stopka A. Stopka B ma mniejszą powieżchnię wewnątrz tomborka ale mi trochę ogranicza widoczność, pomimo tego , że jest przezroczysta. Stopki do haftowania nie są drogie. Bardziej potrzebne do takiego haftowania są tamborek, musi być odpowiednio duży i nsjlepiej drewniany ja jeszcze owinołem wewnętrzne kółko materiałem. Oraz dodatkowy stół do maszyny żeby powieżchnia tobocza była dostatecznie duża. Niektóre maszyny mają dodatkowe stoły e zestawie moja niestety nie, wiec musialem zrobić sam.Zamieszczam zdjęcie tamborka oraz stołu.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Stół rewelacyjny, sam zrobiłeś ? świetna robota
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Żeby podpowiedzieć czemu niewychodzi musiałbym zobaczyć zdjęcie tego haftu. Co do tamborka to tu chodzi o wygodę prowadzenia no i materiał musi dobrze przylegać do powieżchni roboczej. Stopka jednak się przydaje no i oczywiście jakiś stabilizator pod spodem, może być flizelina lub jakiś wodorozpuszczalny.
Załączam link do youtuba z którego sam kożystałem zanim zabrałem się za haftowanie. Pokazane jest tam co trzeba mieć (międzyonnymi wyjaśniona kwestia tamborka pokazane na zdjęciu jaki jest dobry a jaki nie) i jak się do tego zabrać. Życzę powodzenia przy kolejnych próbach.☺ https://youtu.be/6vAmmmNbL88 |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.